Digidexo.com

Glutenfri diett for barn

Glutenfri diett for barn


Opprettholde et glutenfritt kosthold er avgjørende for optimal helse og vekst for et barn lider av en cøliaki. Disse barna har problemer med å fordøye visse proteiner som finnes i korn: hvete, rug, havre og bygg. En glutenfri diett er en "eliminasjonsdiett." Den forbyr disse korn og noe mat som kan inneholde dem, forlater foreldrene med en diminutiv utvalg av menyelementer å tilby sine barn.

Cøliaki Sykdommer

Barn som lider av en cøliaki (inkludert de diagnostisert med autisme) viser symptomer på et tidlig alder. Disse symptomene inkluderer alle grunnleggende gastrointestinale problemer som gass, oppkast og diaré, utviklingsmessige problemer som lærevansker og medisinske problemer som anemi og lav bentetthet. Disse symptomene betydelig redusere med innføringen av en glutenfri diett.

Oppmuntrende Gluten-Free

Nøkkelen til å holde barnet ditt på en glutenfri diett er å finne måter å re-make typer matvarer som appellerer til barn på en måte som eliminerer de uutholdelige korn, og maskering akseptable matvarer for å se ut som mat som andre barn spiser. Dette arbeidet hjelper barnet til å føle seg mindre fremmedgjort, noe som gjør det lettere å få dem til å spise en godt balansert, næringsrik og riktig kosthold.

Gluten-Free Vennlig

The North American Society for Pediatric Gastroenterology rapportert at så mange som 1 av 80 barn lider av en cøliaki. Som et resultat av mange matvareprodusenter har nå et bredt spekter av produkter som er gluten-fri. Disse elementene er cookies, kjeks, frokostblandinger, brød og pasta. Mange av de mest populære matvarer barn spiser kan fremstilles ved å bytte ut det element inneholdende korn for en som ikke gjør det. Du kan kjøpe glutenfri pasta for å lage makaroni og ost. Du kan lage glutenfri deig til pizza og brød, og se etter glutenfrie kylling nuggets fra Wellshire Farms.

Andre bekymringer

Det er noen bekymringer om at barn på en glutenfri diett mangler på enkelte vitaminer og mineraler. Denne mangel skyldes både kroppen sin manglende evne til å behandle disse næringsstoffene før de ble diagnostisert og begrensninger på deres diett etter diagnose. For å sørge for at disse barna får nok kalsium, jern, folat, tiamin og riboflavin, bør de alltid ta en multivitamin og spise masse mat som melk, ost, mandler, biff, kylling, spinat, nyre og marineblå bønner, beriket ris og avokado. Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med en cøliaki, sørg for å sette opp en avtale med en profesjonell ernæringsfysiolog.