Digidexo.com

Ulcerøs kolitt Symptomer og behandling

Ulcerøs kolitt er en livsforvandlende fordøyelsessystemet sykdom. Alvorlige utbrudd av diaré, som er ukontrollerbare, begrense syke 'aktiviteter. Mens noen lider vil oppleve bare noen av disse symptomene, mens andre kan oppleve dem alle.

Magekramper

Alvorlige magekramper er et vanlig symptom på ulcerøs kolitt. Varme bad, varmeputer og vandre alle bidra til å lindre magekramper. Stretching under en krampe i stedet for å Tensing opp er en annen måte å hjelpe magekramper.

Fatigue

Svekkende utmattelse er et symptom på en ulcerøs kolitt flareup. Fordi koffein irriterer ofte ulcerøs kolitt, kaffe er ikke tilrådelig. Men å spise små mengder av hel-korn brød og ta korte naps i løpet av dagen er nyttig.

Dehydrering

På grunn av alvorlig diaré forbundet med denne sykdommen, er dehydratisering av en av symptomene på ulcerøs kolitt. Drikking elektroerstatningsløsninger, vann, klar buljong og sportsdrikker ofte kan bidra til å lindre muligheten for dehydrering.

Tenesmus

Dette er den følelsen av å måtte gjøre sitt fornødne, selv etter at tarmene er tomme. Å ta en sitz bad eller sitter i et grunt kar med varmt vann etter bruk av badet kan hjelpe med dette symptomet av ulcerøs kolitt.

Nattesvette

Personer med form av ulcerøs kolitt kjent som pancolitis kan oppleve nattesvette, selv når sykdommen er i remisjon. Sover i naturfibre som bomull, og ved hjelp av en vifte er de beste behandlinger for denne tilstanden. Holde vann i nærheten av sengen kan bidra til å minske den alvorlige tørst som ofte følger med nattesvette.