Digidexo.com

Typer mat som stimulerer hjernen

Typer mat som stimulerer hjernen


Det er allment kjent at maten vi spiser påvirker måten kroppen vår funksjon, men mange vet ikke at enkelte matvarer kan ha kraftige effekter på hjernen. Disse effektene kjøre gamut fra hjernen energi til oppgave ledelse til generelle stemningen. Spise for hjernen helse, samt kroppens helse er lett når de mange hjernestimulerende matvarer blir oppdaget og lagt inn i et normalt, sunt kosthold.

Karbohydrater

Glukose er en form av sukker som føres med blodstrømmen som brensel hjernen og stimulerer energi. Dette blodsukkeret er hentet fra karbohydrater til stede i matvarer som korn, nøtter, frukt, grønnsaker og andre stivelse. Hjerneceller krever to ganger mer energi enn de andre celler i den menneskelige kropp, slik at forbruket av blod sukker fra karbohydrater en viktig del av en sunn diett. Det er ikke anbefalt daglig inntak (RDA) for karbohydrater.

Fett

Å stimulere og bygge sunne celler, hjerne krever essensielle fettsyrer som bare kan oppnås gjennom kosten. Omega 3 fettsyrer finnes i matvarer som fisk, grønne grønnsaker og valnøtter. Omega 6 fettsyrer finnes i solsikke, mais, sesam og andre oljer. Hvis ikke nok essensielle fettsyrer er fortært, mister den menneskelige hjerne kognitiv evne og hukommelse. Det er ingen RDA for fett eller fettsyrer.

Proteiner

Aminosyrer fra proteiner forbrukes gjennom mat er avgjørende for hjernestimulering, fordi de bygger hjernens nettverk. Foruten protein byggeklosser, aminosyrer roe hjernen, stimulere hjernen og gir energi. Komplette proteiner inneholder alle aminosyrer og finnes i matvarer som kjøtt, fisk, ost og egg, mens ufullstendige proteiner inneholder bare noen aminosyrer og inkluderer korn, belgfrukter og nøtter. RDA for protein er alders- og kjønnsavhengig.

Mikronæringsstoffer

Mikronæringsstoffer, eller vitaminer og mineraler, er et annet element er tilstede i matvarer (og kosttilskudd) som stimulerer hjernen. Mikronæringsstoffer fungerer ved å hjelpe til å opprettholde en balansert oksygennivået i hjernen og ved å eliminere skadelige oksygenmolekyler som frie radikaler (høyenergetiske partikler som Ricochet og skader celler). Viktige mikronæringsstoffer inkluderer antioksidanter, vitamin E, vitamin C, lykopen, lutein og betakaroten. Utilstrekkelige mengder av disse næringsstoffer har blitt assosiert med redusert lungefunksjon. RDA for mikronæringsstoffer varierer veldig.

Vann

En av de mest åpenbare matvarer som stimulerer hjerne er vann. Menneskelige hjerne molekyler består av omtrent 80 prosent vann, noe som er nødvendig for å opprettholde sunne membraner for nevrotransmisjon. En tilstrekkelig mengde vann daglig holder hjernen fra å bli overopphetet og hjelpemidler i avfall fjerning og sirkulasjon. Videre fører hjernen dehydrering til tretthet og tap av kognitiv funksjon både hos barn og voksne. RDA for vann er ca åtte 8-oz. glass per dag.