Digidexo.com

Hvordan ta vare på en voksen med Down syndrom

Omsorg for en voksen med Down syndrom er unik for hver enkelt og familie. Det er viktig at hver person som har blitt diagnostisert leve et liv som ligner på andre mennesker deres alder. Begrensningene samfunn steder på mennesker med Down syndrom og andre utviklingshemming kan føre til at atypisk livsstil. En aksept av forskjeller og være respektfull for den enkelte vil hjelpe deg til å ta vare på den voksne i ditt liv med Downs syndrom.

Hvordan ta vare på en voksen med Down syndrom

Identifisere og fjerne barrierer i hjemmet som hindrer ditt voksne med Downs syndrom fra å utføre sin egen personlige hygiene. Å ha evnen til å ta vare på seg selv vil bidra til hans selvfølelse og gjøre jobben med vaktmester mye enklere. Noen ganger kan en barriere kan være vaktmester frykter for å miste kontrollen. Vurdere å la den voksne flere valg over egen grooming, klær valg og dekorere smak. Selv om du føler at de er stygge eller usmakelig husk, alle har sine egne liker og misliker.

Gi en daglig tidsplan for ting å gjøre. Dette vil hjelpe den voksne med Downs syndrom husk å gjøre renhold husarbeid, husk å se favoritt TV-show, eller husker å bli klar for bestemte hendelser. Rutetider kan være i ord eller de kan være bilder.

Utvikle transport alternativer for den voksne. Lær den voksne med Downs syndrom å bruke offentlig transport eller å ringe venner som kjører når de trenger eller ønsker å gå et sted.

Løft av den voksne og ta dem til butikken for å gjøre sine egne shopping. Personer med og uten nedsatt funksjonsevne liker å ha kontroll over egne innkjøp valg. Selv om det kan være lettere for deg å gjøre innkjøp og levere varene selv, vil den voksne være lykkeligere og leve et mer givende liv når du kan vie tid til å ta dem på shopping.

Bistå med økonomi. Mens den voksne med Downs syndrom bør ha kontroll over egen økonomi, kan du være i stand til å hjelpe dem å balansere sjekkhefte og budsjett pengene sine. Ekstra penger skal være i kontrollen av den voksne med Downs syndrom.

Vurdere behovet for hjelpeteknologi som vil hjelpe den voksne bli mer selvstendige. Hun kan være i stand til å gjøre sine egne handlelister med en notatbok og blyant.

Ingen er helt uavhengig. Ikke forvent den voksne i din omsorg for å være uavhengige heller. Identifisere måter å hjelpe henne utføre vanskelige oppgaver eller oppgaver hun ikke liker.

Hint

  • Personer med Down syndrom har samme interesse som andre mennesker.