Digidexo.com

Foods å Forhindre Acid Reflux

Acid reflux er hyppige halsbrann forårsaket av mat og drikke som vi spiser hver dag. Hvis du opplever halsbrann mer enn to eller tre dager i uken så kan du lider av acid reflux sykdom. Dette skjer når syrer kommer opp fra magen gjennom spiserøret og forårsaker overdreven gass og, kanskje, søvnløshet om natten. Men det finnes metoder for å behandle tilstanden. Hvis du vet hvordan du skal endre kostholdet og spise riktig mat du kan være i stand til å hindre acid reflux sykdom helt.

Primære Foods

Hele korn og proteiner er de viktigste matvarer som hindrer syre reflux sykdom og bør utgjør 20 til 30 prosent av ditt daglige matinntak. Eksempler på gode fullkorn er brun ris, hele korn, quinoa, hirse og havre. Proteinrik mat inkluderer animalske proteiner, tofu, tempeh og bønner, men de bør spises i moderate mengder, fordi de inneholder gassproduserende karbohydrater.

Sekundære Foods

Lett kokte sesongens grønnsaker bør utgjøre 30 til 40 prosent av ditt daglige matinntak. Disse inkluderer grønne bladgrønnsaker, rotgrønnsaker og saft. Lett kokte grønnsaker og melkesyregjæret grønnsaker, for eksempel syltede rødbeter og surkål, er lettere på fordøyelsessystemet enn rå grønnsaker.

Tertiær Foods

Tertiær matvarer inneholder melkeprodukter, egg og frukt, som skal utgjøre om lag 5 til 10 prosent av ditt daglige matinntak. Fett og oljer som virgin olivenolje og virgin kokos oljer, samt ghee, bør utgjør 2 prosent av ditt daglige matinntak.

Trace Minerals

Spormineraler er en annen type mat som bør inkluderes i kostholdet ditt og inneholde nøtter, frø og sjø grønnsaker. Ikke bare er disse perfekt som en sunn snack, men de kan legges til andre matvarer, og er høy i omega-3 fettsyrer. Sea grønnsaker som tare og wakame kan legges til suppe aksjer, stenket på salater, og lagt til kokte korn.

Kulinariske urter

Kulinariske urter kan være et godt middel til å supplere ernæringsmessige mangler som kan ha blitt forårsaket av problemer fordøye mat på grunn av acid reflux. Legg basilikum, anis, laurbærblad, fennikel, ingefær og hvitløk til grønnsaker, kjøttretter, supper og aksjer.