Digidexo.com

Spesielle behov læringsverktøy

Spesielle behov læringsverktøy


Barn med spesielle behov krever spesielle verktøy for å møte disse behovene. Mens de viktigste verktøyene er barnets foreldre og lærere, det finnes en rekke andre ressurser som også kan gi retning, støtte og ideer med det formål å hjelpe barn å lære. I tillegg til å oppnå en positiv og effektiv læringsmiljøet, er det også nødvendig å gi individuell oppmerksomhet til hvert barn, alltid bor innenfor rammen av sine evner mens undervisning.

Miljø Verktøy

Holde det pedagogiske miljøet kontrollert og hensiktsmessig er det første skrittet til å gi en positiv og effektiv læring. Spesifikke, repeterende miljøer er nyttig når du prøver å hjelpe et barn å opprettholde en følelse av ro og orden. Spesielle områder for stille arbeid versus Louder aktiviteter kan styrke barn og hjelpe deg å forsterke riktige volumer. Et eget område for når et barn er følelsen overveldet og trenger en plass vekk fra andre barn er også et nyttig miljøverktøy.

Auditive Verktøy

Mens folk flest tenker på med sanger og musikk med svært små barn, kan det være et effektivt verktøy for ungdommer med spesielle behov eller funksjonshemminger i tillegg. Repetitive handlinger og lyder kan hjelpe barn lettere huske viktige instruksjoner eller sikkerhetsregler. Fengende musikk kan også være nyttig for sosialt samvær mens tregere, instrumental musikk kan hjelpe barna får og holde deg rolig.

Manipulerende verktøy

De fleste beste vare på informasjon ved å delta i praktisk oppgave, men altfor ofte dette er begrenset til svært små barn også. Eldre barn, særlig de med spesielle behov, kan mestre en rekke ferdigheter og forstå konsepter ved hjelp av manipulatives. Math manipulatives er den mest vanlige, når nesten alt kan legges til, trekkes, deles eller multiplisert. For engelsktimer, kan kartotekkort med forskjellige ord bli flyttet rundt for å oppdage de mange forskjellige setninger du kan gjøre med de samme ordene. Science bør bruke så mange manipulatives som mulig. Livsvisdom kan også bli undervist med manipulatives: matlaging, rengjøring og håndtering av penger, for eksempel, er også viktige ferdigheter for å bli undervist til de med spesielle behov.

Internett-verktøy

Det er endeløse alternativer tilgjengelig på nettet for å hjelpe lærere og foreldre med utdanning av barn med spesielle behov. Fra vurderingsformer til timeplaner og datakunnskaper til sosialisering verktøy, internett har brakt visdom erfarne lærere til massene, vanligvis gratis. Det finnes også oppslagstavler for å gi både undervisning og emosjonell støtte til omsorgspersoner og lærere av barn med spesielle behov. Se ressursen avsnittet nedenfor for verktøy som er alle tilgjengelige online.