Digidexo.com

Små sunne måltider

Små sunne måltider


Ernæringseksperter er enige om at å spise 4-6 små, næringsrike måltider per dag er det beste alternativet for helse og god ernæring. Lær hvordan du kan planlegge din mini-måltider, hva slags mat som skal inkluderes og hva deler å spise. Det er enklere enn du tror, ​​og kan endre måten du tenker på sunn mat.

Hvorfor små måltider?

Mange synes det er vanskelig å få tid til de tradisjonelle tre måltider per dag. Skipping måltider kan føre til lavt blodsukker og overdreven sult, som begge bidrar til dårlig mat valg og overspising. Ifølge Willow Jarosh, MS, RD, vil spise små, næringsrike snacks hele dagen gi deg konsekvent energi og bidra til å kontrollere appetitten. Med en liten pre-planlegging, kan du ha sunne, preportioned valg på hånden hele dagen lang.

Hva du spiser

Ideelt sett vil et lite måltid gi deg en blanding av protein, komplekse karbohydrater og en liten mengde fett. Denne kombinasjonen bremser fordøyelsen og bidrar til å regulere blodsukkeret, slik at du ikke har en økning i energi, deretter en krasj senere.
Prøv å unngå svært bearbeidet (pre-pakket) mat eller noe som inneholder beriket mel eller høy fruktose mais sirup. Gode ​​kombinasjoner er ost, frukt og nøtter, hummus og grønnsaker, peanøttsmør og helkornbrød, salat med bønner eller frukt og nøtter, suppe med hele korn brød, yoghurt og frukt, tunfisk og eple eller melon.

Porsjonskontroll

Nøkkelen til å spise 4-6 små måltider per dag er del kontroll. Fordi du skal spise hver to til tre timer, vil porsjonene dine være mye mindre enn et vanlig måltid. Prøv for eksempel 10 til 12 fullkorn kjeks og en unse av ost med seks druer. Eller en 6-unse yoghurt med en skive helkornbrød. Prøv en 8-unse kopp suppe og en skive helkornbrød med 1 ss naturlig peanøttsmør eller en 6-unse boks tunfisk, 1 ss majones og 2 gram av frukt.

Bland It Up

Når du får taket på dette, alternativene er nesten uendelige. Det viktigste er å velge ferske matvarer som du liker og spise et bredt utvalg av matvarer. Uansett hvordan en god et måltid plan er, hvis du føler deg lei av maten du spiser, har du sannsynligvis ikke vil feste med det. Som ernærings gjerne si til barn, "Spis en regnbue."