Digidexo.com

Endoskopi Prosedyrer

Endoskopi Prosedyrer

Endoskop

En endoskopi er når en lege benytter et endoskop (en tynn, meget lang og fleksibelt instrument mindre enn 1/2 tommer i diameter) for å undersøke de indre deler av fordøyelsessystemet. I øvre endoscopies blir endoskopet settes inn i munnen, og den øvre del av fordøyelsessystemet som er undersøkt. I nedre endoskopier, er instrumentet gått inn i anus og tarmen undersøkes.

Endoscopies blir brukt til å identifisere de mulige årsaker til slike symptomer som kvalme, smerter, oppblåsthet eller oppkast, så vel som å identifisere eller utelukke magesår, inflammasjon og til og med tumorer. Endoskopet kan også brukes til å ta små vevsprøver, fjerne vekst, strekke områder og behandle blødning.

Øvre Endoskopi

Du må ha en tom mage før en endoskopi, så du bør ikke spise åtte timer før prosedyren. Du vil bli gitt et beroligende middel gjennom en IV inn i venen og en smertestillende, så vel. Du vil også bli gitt en spray til nummen bak i halsen.

Deretter vil et munnstykke skal putte i munnen, og du vil bli bedt om å ligge på din venstre side. En spesialist vil sette endoskopet gjennom munnstykket og ned spiserøret, deretter inn i magen. Du vil være i stand til å puste helt fint og vil forbli våken under inngrepet, som tar ca 20 minutter.

Nedre Endoskopi

I en lavere endoskopi, vil pasienten må ta et klyster dagen før prosedyren, som betyr at pasienten skal ikke gå på jobb den dagen eller dagen av prosedyren. Legen vil sannsynligvis også gi pasienten noen kosttilskudd restriksjoner for å følge to dager før prosedyren.

Direkte før prosedyren, vil pasienten bli gitt en beroligende og ofte smertestillende gjennom en IV. Pasienten vil legge seg ned, og endoskopet er satt inn gjennom anus og inn i tykktarmen, hvor undersøkelsen finner sted. Undersøkelsen tar vanligvis rundt 30 minutter. Etterpå, vil pasienten få beskjed om å hvile i noen timer, selv om hun kan spise og drikke med en gang.