Digidexo.com

Typer av High Fiber Mat

Typer av High Fiber Mat


Fiber er avgjørende for et godt balansert kosthold. Det anbefales at kvinner bruker 21 til 25 gram fiber hver dag, og menn bør ta 30 til 38 gram. Fiberrik mat er lett fordøyd og bidra til å holde fordøyelsessystemet fungerer optimalt. Legge fiber til kosthold trenger ikke å være kjedelig. Naturlige, fiberrik mat kommer i en rekke farger og smaker, så det er ingen unnskyldning for å ofre noe.

Beans

Når det gjelder fiber, den største igjen for pengene kommer fra erter. En kopp kokte gule erter inneholder over 16 gram fiber. Kokte linser og sorte bønner er der oppe, også. De begge inneholder 15 gram fiber per kopp. Legge til andre bønner til din diett som kidneybønner, kikerter og lima bønner er gunstig for en høy fiber diett i tillegg.

Korn

En kopp hele hvete spaghetti eller kokte bygg inneholder mest fiber i brød, korn og kornprodukter kategori. På over seks gram fiber hver, de kommer i rett i forkant av mellomstore kli muffins og 3/4 kopp kli flake frokostblanding, som inneholder litt mer enn fem gram fiber per servering. Overraskende, inneholder popcorn mer fiber enn en skive grovbrød.

Frukt

Bringebær kan virke som en lett frukt, men med åtte gram fiber per kopp, de har mer fiber enn fire skiver multigrain brød. Pærer er en bærbar alternativ, disker opp fem gram fiber, etterfulgt av epler, som inneholder om lag fire og et halvt gram fiber per servering. Fiken, blåbær, jordbær og bananer er velsmakende måter å legge fiber til kosthold, også.

Grønnsaker

Mellomstore, kokte artisjokker er fullpakket med 10 gram fiber og de er virkelig morsomt å spise. Kjedelig gamle brokkoli og kokt nepe greener er et godt alternativ fordi de tilbyr fem gram fiber per kopp. Mais, poteter og rosenkål er andre høyt fiber grønnsaker som legger variasjon til en høy fiber diett.

Nøtter og frø

Nøtter ikke pakke så mye av et slag som bønner, men de er et flott alternativ til chips og bearbeidet snacks. En 1/4 kopp servering av avskallet solsikkefrø leverer over tre og et halvt gram fiber. En en unse servering av mandler, pistasjenøtter eller pekannøtter inneholder omtrent tre gram fiber hver.