Digidexo.com

Kan Diet Årsak eller hindre kreft?

Når du forsøker å beskytte mot sykdom, spesielt en sykdom som truende som kreft, hjelper det å bruke alle verktøyene til din disposisjon. En av de beste måtene å beskytte mot kreft er å manipulere variablene under din kontroll for å være i samsvar med den nyeste forskningen i warding av utviklingen av kreft. Den største verktøy du kan bruke til å utføre denne oppgaven er din diett. Når det gjelder å unngå kreft, kan kostholdet være din beste venn eller din verste fiende - behandle den med omhu.

Kreft

Kreft oppstår der ukorrigerte unormalt i cellene begynner å utvikle seg uten eliminering eller korrigering av kroppen. Over tid vil disse defekte celler akkumuleres til kritisk masse, sprer seg i kroppen og forstyrrer din normale biologiske prosesser. Selv om ingen kan si med sikkerhet hvorfor kreft i utgangspunktet oppstår, har visse elementer er funnet å øke eller redusere risikoen for visse kreftformer, med kosthold å være en av de mest kontrollerbar av disse elementene.

Kreft og kosthold

Akkurat som det ikke er noen matvarer som vil kjapt kurere kreft, det er ingen matvarer som vil umiddelbart føre til kreft - kosthold og kreft er ikke en binær konsept. Når man diskuterer forholdet mellom kosthold og kreft, bør du for seg begrepet som en gradvis kontinuum der visse matvarer kan øke eller redusere sannsynligheten for å utvikle kreft.

Elements Redusere Cancer Risk

Det finnes mange typer mat som kan redusere sannsynligheten for å utvikle kreft. Primær blant disse er følgende grupper: bær, mørk leafy grønne grønnsaker, bønner, cruciferous grønnsaker (f.eks brokkoli og blomkål), grønn te, tomater, druer, lin og hvitløk. Forbindelsene som ligger i disse matvarene har blitt klinisk bevist å redusere risikoen for en rekke krefttyper.

Elements Økende Cancer Risk

På den andre enden av spekteret er matvarer og matvaretyper som øker risikoen for kreft. Noen eksempler på dette inkluderer alkohol, bearbeidet kjøtt (muligens på grunn av den ekstra nitratinnhold), og kreftfremkallende dannet fra brent eller forkullet mat. Når vi snakker generelt, desto mer unaturlig tilstand av mat ved forbruk, desto større er faren for at den bidrar til utvikling av kreft.

Flere linker mellom kosthold og kreft

En siste koblingen mellom kosthold og kreft innebærer totaliteten av dine valg - din vekt. Ifølge American Cancer Society, øker fedme risikoen for en rekke kreftformer. I dette, kan nettoeffekten av alle dine kosttilskudd valg legge opp til den største hjelp eller et hinder i søken for å unngå kreft. Dermed stikker til en diett bestående av naturlige, ubehandlet mat akkompagnert med et stort inntak av frukt og grønnsaker er sannsynligvis det beste alternativet for å unngå kreft.