Digidexo.com

Lipid Metabolism & Diabetes

Den lipidmetabolisme prosessen er knyttet til nedbrytning av karbohydrater og fett, som begge er grunnleggende elementer av diabetes mellitus. Lipid-metabolisme forekommer i bukspyttkjertelen og mange av lipidmetabolismen trinn er regulert av insulin. Insulin spørsmål knyttet til både type 1 og type 2 diabetes kan ha stor innvirkning på lipid metabolisme prosessen.

Hva er lipider

Lipider er en omfattende gruppe av molekyler som inneholder fettsyrer, vitaminer, steroler og voks blant andre. Fordi lipider omfatter, for eksempel en bred kategori, bruker kroppen dem i en rekke måter og funksjoner. Som lipider behandles gjennom blodet, går de gjennom en rekke komplekse interaksjoner avhengig av deres funksjon og kroppens energi og glukose krav.

Normal Lipidmetabolisme

I normal lipidmetabolisme, er det første trinnet hydrolyse av lipider for å generere glyserol og fettsyrer. Deretter blir metabolisert glycerol til en mellom molekyl, dihydroksyaceton fosfat, før de blir metabolisert til enten glukose for blod eller glykogen. I mellomtiden fettsyrene begynner omdannelse til acetyl CoA, og deretter anvendes for enten fettsyre generasjon eller de kommer inn i sitronsyre sykluser for å bli omdannet til ATP, karbondioksyd og vann.

Rolle Insulin i Lipidmetabolisme

Det står til grunn at siden insulin spiller en så viktig rolle i karbohydratmetabolismen, den i sin tur også har innvirkning på lipid metabolisme, inkludert syntesen av fettsyrer i leveren, nedbrytningen av fett i fettvev, og fettsparende effekter. Når overskytende sukker er til stede på grunn av insulinmangel, blir det overskytende lagret i kroppen som triglyserider (en type lipid) i fettvev.

Lipid Metabolism i Type 1 Diabetes

Ofte pasienter med type 1 diabetes kan ha abnormiteter forbundet med kroppens bruk av lipider selv om glykemisk kontroll opprettholdes. Til syvende og sist, mangel på insulin assosiert med type 1 diabetes, inhiberer kroppens evne til å lagre lipider i adipose vev og lipidene i stedet sirkulere som frie fettsyrer og lipoproteiner. De frie fettsyrene blir så oksydert ved hjelp av leveren og ketonlegemer er dannet. Ved høye nivåer, kan ketoner øke pH av blod eller føre til ketoacidose, som når kroppen benytter fett som en brennstoffkilde i fravær av sukker.

Lipid Metabolism i Type 2 Diabetes

I type 2 diabetes, vev mislykkes i å reagere riktig på insulin og fører til lagring av overskuddsenergi glukose i fettvev. Disse overskytende lipider akkumuleres i områder som for eksempel lever, skjelettmuskulatur og på tidspunktet i nyrer og bukspyttkjertelen beta-celler. I type 2 diabetikere, bare forbedrer denne prosessen vektøkning og disregulation av sukker forbundet med sykdommen. Faktisk, for pasienter med et feil regulert lipid metabolisme prosessen på grunn av overskuddsenergi lagring, type 2 diabetes kan etter hvert utvikle.