Digidexo.com

Om Kviser

Om Kviser


Kviser er en tilstand som de fleste mennesker vil lide av på et eller annet tidspunkt i livet. Mens de er pinlig og noen ganger smertefulle, kviser er ikke farlig. Som faktisk ikke, men gjør det noe lettere å håndtere et utbrudd av akne. Hvis du lider av akne, det finnes behandlinger tilgjengelig.

Fakta

En kvise er en liten knute eller hud lesjon som er forårsaket av infiserte eller tilstoppede porer i huden. Porene er forbundet til oljekjertlene, som produserer olje som kalles sebum som brukes til å beskytte, mykne og smøre huden. Når disse kjertler blir tilstoppet, talg og bakterier vokse og akkumuleres i porene, forårsaker den inflammasjon som fører til kvise. Kviser kommer vanligvis med akne utbrudd, men noen mennesker vil få bare én eller to kviser i stedet for en hel utbrudd.

Risikofaktorer

Alder er en risikofaktor for å utvikle kviser, som hormonelle endringer kan føre til at oljekjertlene til å produsere for mye sebum. Tenåringer og kvinner i 20-årene synes å ha høyere risiko for å utvikle akne. Gravide kvinner har også en høyere risiko for stygge kviser. En familie historie av akne problemer indikerer at du kan slite med akne på et tidspunkt. Kviser kan også utvikle seg fra trykk eller friksjon på huden fra klær eller andre gjenstander som er slitt, som hodetelefoner.

Time Frame

Akne er ofte betraktet som en del av å være en tenåring, men tilstanden kan skje til noen som er mellom 10 og 40. De fleste voksne gjør slutt vokse ut av sine akne problemer etter at de når 40-årene, men det er definitivt ikke begrenset til tenåringer. En typisk kvise vil vare ca 2-4 dager, avhengig av hvilken type det er, og hele utbruddet kan vare opptil en måned.

Type

Kviser faller inn under flere kategorier. Whiteheads, som er den mest vanlige, oppstår når en pore blir helt blokkert, og tar på seg en hvit utseende. Hudormer oppstå når pore er bare delvis blokkert, og noen av hudens pigment reagerer med luften da de innestengte fluidene lekke ut, noe som skaper et svart utseende. Betente røde nupper som ikke kommer til et hode er kjent som papler. Pustler ligne whiteheads som har blitt betent. Sentrum av en pustel kan være gul eller hvit. Knuter er det mer alvorlig type kvise, og disse vises som harde, smertefulle støt som er like under overflaten av huden. Dersom nodul er fylt med puss og er mer enn 5 mm i diameter, er det kjent som en cyste.

Misforståelse

Mange tror at akne er forårsaket av dårlig hygiene, men dette er ikke sant. Mens skitt og olje som er igjen på huden kan forverre kviser, det er ikke årsaken. Olje glands som forårsaker akne er langt nok under huden som ikke mengden skrubbing eller rensing kan stoppe dem fra å produsere sebum. Faktisk kan aggressive vaske- og rensemetoder gjøre akne verre, snarere enn å hjelpe den. Fet mat også ikke forårsaker akne, selv om noen mennesker vil utvikle akne som en allergisk reaksjon på visse matvarer.

Expert Insight

Hvis du lider av akne, er det første du kan gjøre for å snakke med en hudlege. Den type akne du har, vil finne den beste behandling, og han kan være i stand til å foreskrive en antibiotika for å bidra til å rydde opp bakteriene i huden som forårsaker akne. Hjemme, bruk et rengjøringsmiddel som er bygd opp av fem prosent benzoylperoksid, da dette vil bidra til å tørke ut oljen. Du kan også bruke benzoyl peroxide kremer direkte til kvisene dine. Avslutt rensing rutine med en lett, oljefri fuktighetskrem, og unngå kosmetikk som inneholder olje, da disse kan forverre problemet.