Digidexo.com

Ayurveda Hormonell rette for acne

Selv om begrepet "hormoner" er en hovedlinje i vestlig medisin og er ikke en del av ayurvedisk system, har ayurvediske urter og behandlinger blitt brukt med hell for å behandle forholdene rundt hormonelle ubalanser, som akne og overgangsalder. Ayurvedisk filosofi sier at økt "kapha og vata dosha" er delvis ansvarlig for hudproblemer, som synes å justere med ideen om hormonbalansen. Kostvaner er de viktigste medvirkende faktor i "hormonelle" acne, ifølge ayurvedisk og mest vestlige filosofier.

Kosthold og livsstil

Hvis du vil endre utseendet på huden, foreslår Ayurveda starter fra innsiden og jobbe deg ut. Det første trinnet er å undersøke kostholdet ditt og eliminere matvarer kjent for å føre til hormonelle ubalanser, for eksempel store mengder rødt kjøtt og hydrogenerte oljer. Undersøke din livsstil for ubalanser som kan også føre til hormonelle effekter. Overdreven tanker knyttet til sex er sagt å forårsake en økning i "Kama", som forverrer utskillelsen av hormoner og forverrer kviser. Stress, trama og andre psykologiske faktorer fører til en ubalanse i "dosha" i tillegg.

Komme i gang

Eliminere junk mat og skadelige livsstilsmønstre kan være utfordrende, men Ayurveda tilbyr en rekke positive erstatninger. Hver akne sak er forskjellig, og hver persons dosha er tatt hensyn til når ayurvediske utøvere utforme individuelle regimer. Å se en spesialist er den eneste måten å være sikker på at du har tilgang til den rette kombinasjonen av behandlinger. Hvis du bestemmer deg for å behandle deg selv, kjøpe urter på nettet eller på en lokal leverandør og planlegger å feste med din valgte regime i minst 60 dager.

Intern behandling

Ta 1 ss. av Panchtikt Gugglu Ghrit med melk en gang om dagen. Ta en tablett arogyavardhini Vati og 2 tbls. av Khadirarisht kombinert med 2 ss. vann, hver to ganger om dagen. Ved sengetid, drikke 1 ss. av Trifla med lunkent vann. Drikk et skudd av hvete gress gang om dagen og Aloe Vera juice for å rense blodet.
En vitamin diett av 100 mg av niacin og 50.000 enheter av vitamin A, tre ganger daglig, kombinert med 400 mg vitamin E daglig en gang er effektiv ved heling og inneholdende akne. Sink er også terapeutisk i doser på 50 mg, tre ganger daglig.

Ekstern behandling

Aloe Vera kan også brukes lokalt og rå hvitløk gnidd forsiktig på de berørte områdene flere ganger om dagen, har vist seg å rydde opp akne. Sitronsaft, appelsinskall og revet agurk kan hver gjøres om til en egen ansiktsmaske som skal brukes til det berørte området i ca 20 minutter, deretter forsiktig vasket med kaldt vann og klappet tørt med et rent håndkle. Forbered en lime med gurkemeie pulver blandet med honning eller vann. Kokosolje kan også hjelpe glatt og fukte irritert hud og bør brukes før sengetid.

Advarsler

Mange ayurvediske urter er kraftige stoffer som kanskje ikke bidrar til visse medisinske tilstander og reseptbelagte medisiner. Konsultere med en medisinsk faglig så vel som en ayurvedisk lege vil sikre at du får riktig behandling.