Digidexo.com

Langtidseffekter av Black Mold

Stachybotrys chartarum, også kjent som svart mold, er den vanligste type sopp som finnes i hjemmene. Laget av en kombinasjon av miljøforhold - varme temperaturer, høy luftfuktighet, lite lys - svart mold kan gjøre omfattende og langsiktig skade på både hjemme og kropp.

Effekter på Hjem

Å produsere en pulveraktig vekst, er svart mold som normalt finnes på overflater som absorberer fuktighet, for eksempel vegger og tepper. Hvis ikke fjernes raskt nok, kan formen raskt spre seg inn gulvbord, betong og tre innramming, deretter berører mer enn bare ett sted innenfor en struktur.

Effekter på kroppen

Dem som berøres av svart mold kan oppleve langvarige symptomer som ligner på de vanlige allergier - nysing, hoste, stuffiness, rennende øyne, hud og mage irritasjon. Enkelte individer kan ha problemer med å puste, mens andre kan være i fare for økt smitte. Hvis utsatt for lange perioder til denne giftige typen mold, kan døden inntreffe hos personer med andre kroniske tilstander.

Advarsel

Discovery og fjerning av svart formen er avgjørende i forebygging av fremtidige helseproblemer. Men hvis formen området er for omfattende for én person til å rydde, eller hvis noen fysiske forholdene fortsetter å svekkes, bør du vurdere å flytte mens fagfolk bestemme mengden av mugg og fremgangsmåten for å få den fjernet.