Digidexo.com

Hva er rollen av et antistoff?

Antistoffer har evnen til å bekjempe infeksjoner som kan la oss følelsen kjøre ned, syke og verkende. Enten laget av kroppens naturlige forsvar systemer eller ervervet gjennom vaksiner, antistoffer har evnen til å beskytte mot en rekke sykdommer forårsaket av bakterier og virus.

Definisjon

Antistoffer er proteiner som er opprettet av kroppens immunsystem (organer og celler som hjelper til å bekjempe infeksjoner) som angriper utenlandske virus og bakterier som kan forårsake infeksjon og sykdom.

Produksjon

Antistoffer produseres når immunsystemets B-celler (lymfocytter som gjenkjenner fremmede bakterier eller virus, og sender ut forsvarsmekanismer for å ødelegge dem) oppdage disse antigener (de utenlandske kropper) og sender ut antistoffer til å bekjempe infeksjoner.

Handling

Antistoffer bekjempe disse fremmedlegemer ved å feste seg direkte til dem. Antistoffer ikke egenhendig ødelegge fremmedlegemer, men bidrar til å signalisere andre celler, slik som fagocytter, for å angripe bakterier eller virus.

Typer

Det finnes fem grupper av antistoffer, hver med sine egne spesifikke rolle eller område av kroppen beskytte. De er kjent som IgA, IgD, IgE, IgG og IgM.

Immunitet

En av fordelene med antistoffer er kroppens evne til senere å huske hva antigenene så ut og holde de antistoffer som brukes til å bekjempe som bakterie eller virus i kroppen minne. Så hvis det bestemt virus eller bakterie (for eksempel vannkopper eller meslinger) var å slå til igjen, vil antistoffene allerede være klar til å bekjempe infeksjonen. På grunn av kroppens evne til å huske antistoffene, vannkopper og andre sykdommer er mye mindre sannsynlig å slå to ganger i en persons liv.