Digidexo.com

Ulike valg for diabetiker insulin pumper

Insulinpumper er gunstig for både diabetikere type 1 og type 2, spesielt for dem som forholdene ikke bedrer seg mye av insulinsprøyter. Insulinpumper kan kategoriseres av tilkoblingsmetodene til kroppen. Foreløpig er de tilgjengelige i tre tilkoblingstyper: tube, slangeløst og implanterbare.

Insulin Pumper med Tubes eller infusjonssett

Denne enheten består av en insulinpumpe eller reservoar, et digitalt display for programmering av doser, en kanyle eller en liten nål for innføring under huden, og et tynt plastrør som kalles et infusjonssett som leverer insulin fra reservoaret til kanylen. Denne type pumpe kan bæres som en personsøker, legges i en lomme eller festet til armen. De fleste merker også gi ekstra rør om flere meter i lengde, i tilfelle du ønsker å plassere pumpen på nattbordet når du sover eller sette den utenfor karet når du bade. Insulinpumper med infusjonssett er vanligvis vanntett, men vanntette de er også tilgjengelige.

Tubeless Insulinpumper

Denne type insulinpumpe er direkte knyttet til kanylen og sitter rett på huden din. Den kommer også med en separat elektronisk enhet som kalles en personlig diabetes leder eller PDM, som kontrollerer insulintilførsel ved å sende trådløse signaler til pumpen. I tillegg kan du bruke PDM å måle blodsukkernivået og beregne riktige insulindoser. Det mest praktiske er at de er vanntette, slik at du kan bruke dem i dusjen eller i et svømmebasseng.

Implanterbare insulinpumper

Reservoaret for denne insulinpumpe er implantert under huden i mageområdet, og er etterfylt ca hver 45. dag ved hjelp av en sprøyte. Det sies å effektivt etterligne arbeidet til en sunn bukspyttkjertelen. Det er derfor det er også kjent som en "kunstig bukspyttkjertel." En implanterbar insulinpumpe er programmert til å frigi små doser av insulin i løpet av dagen. Før et måltid, kan du programmere den til å levere en større dose av insulin, med et klikk på en knapp på en separat enhet som kalles en pumpe kommunikator.

Fordeler med insulinpumper

Det beste med insulinpumper er at de er enkle å bruke og gir deg mulighet til å være mer fleksibel med din livsstil. Med en insulinpumpe, trenger du ikke å injisere insulin flere ganger om dagen, spise høy-carb snacks før trening, eller trenger å være så bekymret når eller hva du skal spise. Plus, kan de levere insulin mer nøyaktig enn injeksjoner, noe som resulterer i bedre blodsukkerkontroll.

Ulemper av insulinpumper

Prisene på insulinpumper er ganske høy. Den gjennomsnittlige prisen er rundt $ 6000, og de periodiske forsyninger kan koste opp til flere hundre dollar per måned. I tillegg, hvis pumpen faller av ved et uhell, og du kan ikke få insulin i timevis, kan det føre til diabetisk ketoacidose, en alvorlig tilstand som kan resultere i en diabetiker koma. Til slutt, ikke å måtte bekymre deg for hva du spiser kan føre til vektøkning. Du bør fortsette å se på mengden mat du spiser og begrense karbohydrater og fett inntaket selv om du bruker en insulinpumpe.