Digidexo.com

Liten Akne på Face

Liten Akne på Face


De fleste mennesker lider av akne på ett eller annet tidspunkt i livet, de fleste i løpet av ungdomsårene. Mens akne vises ofte på skuldre, rygg og nakke, oftest ser det på ansiktet. Liten akne påvirker bare overflaten av huden og er vanligvis ikke smertefullt, men det kan skade en persons selvtillit og egenverd.

Hva det er

Akne oppstår når hårsekkene under huden produsere for mye olje og porene i huden blir tilstoppet og bli betent. Det er vanlig i tenåringer og generelt forsvinner med 30 senest.

Typer

Det er to hovedtyper av akne. Man består av store, betente dype lesjoner under huden. Dette kan være svært smertefullt og kan føre til arrdannelse. Den andre, noen ganger referert til som små akne, har en tendens til ikke å være smertefullt og generelt ikke forårsaker arrdannelse.

Funksjoner

Liten akne består av whiteheads, blackheads og papler. Whiteheads er rett og slett tette hårsekker. Hudormer oppstår når disse follicles åpen og slutten blir mørk. En Komedoner er ikke svertet av smuss; i stedet, når oljene i akne er utsatt for luft, gjennomgår de en reaksjon kalt oksidering, som mørkner dem. Papler er små lesjoner under huden som vises som små rosa klumper.

Behandling

Enhver effektiv behandling av akne vil forsøke å redusere produksjonen av olje som forårsaker tilstopping i follikler eller fjerne oljen fra ansiktet. Noen over-the-counter lotion som lister benzoyl peroxide eller salisylsyre som en ingrediens kan hjelpe. Vann-baserte kosmetiske kremer og bør brukes i stedet for oljebaserte produkter. Også ganske enkelt vasking av ansiktet en eller to ganger om dagen kan bidra til å redusere akne. Vaske ansiktet mer enn dette, og skrubbing av huden kan gjøre akne verre. Dette er fordi huden påvirkes av akne kan bli enda mer irritert av friksjon, forårsaker akne å forverres.

Mat

Krav som noen typer mat kan forårsake kviser er ikke vitenskapelig bevist. Imidlertid kan mild akne senere i livet være et resultat av en allergi mot visse matvarer, og så kan det være bedre å unngå matvarer som synes å gjøre akne verre.