Digidexo.com

Blood Vessel iskemiske sykdoms

Hvis du aldri har hørt om blodkar iskemisk sykdom, er du ikke alene. Det er egentlig ikke noe mange snakker om det disse spesielle vilkår. Du vil vanligvis høre mer om hva denne slags tilstand vil føre til. Så når du hører noen referere til et hjerneslag eller hjerteinfarkt, du får nær forståelse hva blodkar iskemisk sykdom faktisk er i forhold til deg og din kropp.

Identifikasjon

Blodkar ischemisk sykdom, også kjent som iskemisk vaskulær sykdom, i utgangspunktet innebærer en tilstopping av blodårene. Denne impasse vil da begrense både blodstrøm og oksygen til en bestemt organ eller en del av kroppen, noe som resulterer i en rekke problemer som er utelukkende avhengig av plasseringen av blokkeringen. Tilstanden kan føre til en innsnevring og åreforkalkning (aterosklerose), perifer vaskulær sykdom, hjerneslag (TIA) eller et hjerteinfarkt (hjerteinfarkt).

Origins

Risikoen for utvikling av blodkar ischemisk sykdom eller iskemisk vaskulær sykdom er noe basert på området av tilstopping, så vel som faktorer som arvelighet (familiehistorie), vekt, generell helse, blodtrykk, kolesterol-nivå, en stillesittende livsstil og tobakksbruk (spesielt røyking). Selvfølgelig gjør tilstedeværelsen av en eller flere av disse faktorene ikke sørge for at du etterhvert utvikle blodkar iskemisk sykdom; det bare setter deg i en større risiko.

Symptomer

Mye som blokkeringen i seg selv, vil de symptomer relatert til blodkar iskemisk sykdom være hovedsakelig bestemt av plasseringen av uføret. I tilfelle av aterosklerose eller perifer vaskulær sykdom, kan du oppleve en kramper eller smerter i muskel av kalv, som regel når han går. Du kan også finne et tap av følelse i føttene, samt en følelse av kulde isolert til føttene, blek hud, kutt som gror langsomt og tykke negler. Med et slag, ville noen av de vanligste symptomer er svimmelhet, sløret tale, dobbeltsyn, tretthet i ben og tap av bevegelse i en eller flere av dine lemmer eller ansikt. I tilfelle av et hjerteinfarkt, kan du lider av kvalme, oppkast, svetting, tretthet, svimmelhet eller kortpustethet, samt en brennende følelse i øvre del av magen som kan forveksles med halsbrann. Hvis du opplever ett eller flere av disse symptomene, bør du kontakte legen din for en bedre diagnose.

Behandling

Oftest, er behandling for blodkar iskemisk sykdom å administrere din helse, minske de faktorene som i dag setter deg i fare. En av de enkleste er en endring i kostholdet ditt - innføre frukt og grønnsaker, komplekse "karbohydrater", magert kjøtt og mer fiber og samtidig redusere inntaket av animalsk fett, raffinert sukker og salt. Legen din vil mest sannsynlig anbefale en økning i trening for å forbedre sirkulasjonen og helse. Du må kanskje også å redusere både blodtrykk og kolesterol, samt slutte å røyke (hvis du nå røyker) eller starte et kurs for medisiner.

Expert Insight

Siden hver person er noe annerledes (ikke bare genetisk, men i form av helse, alder og en myriade av andre faktorer), vil behandlingsplanen kan legen anbefale for deg sannsynligvis variere til en viss grad fra den neste person. Så det er best å sjekke med legen din før du starter noen løpet av handlingen. Du kan oppleve at endringer i dine personlige vaner og livsstil er ikke nok til å ta vare på din bestemt blodåre iskemisk sykdom. Du kan faktisk trenger kirurgi for å rette opp blokkeringen.