Digidexo.com

Fornektelse Stages i rusmiddelbruk

Under behandling av kjemisk avhengighet og rusmisbruk, må brukerne gå gjennom faser av fornektelse å virkelig forstå problemet og gjøre fremskritt mot utvinning. Tre forskjellige stadier av fornektelse utgjør prosessen med utvinning. For mange avhengige individer, kan det ta måneder eller år for å ta opp og til slutt overvinne avhengighet.

Typer av Denial

Det finnes to typer av fornektelse man kan støte på i rusmisbruk utvinning, type A og type B. Type A fornektelse er lik liggende, som en person, når du blir spurt om hans problem, benekter det samtidig som de vet at han er å være uærlig. Type B fornektelse er når en person ikke forstår at han har et problem og kan løse mindre bekymringer, men ikke forstår spekteret av problemet eller være helt blind for det. For gjenopprettingsformål, fornektelse stadier falle i type B fornektelse klassifisering.

Stage One

Stage en fornektelse er når en person nekter å innrømme, på grunn av uvitenhet, at han har et problem med kjemisk avhengighet. Dette betyr ikke at han ikke vil ta å bli avhengige av narkotika, men han ser ikke det som et problem. Andre innrømmer å være en rusmisbruker, men nekter å godta at de er avhengig av den. Vinne Stage One er en prosess som bare kan oppnås ved utdanning og avhold fra stoffet. Internt, må hver person akseptere at han er en stoffmisbruker til fremgang.

Stage Two

Stage to fornektelse overflater etter et behandlingsopplegg er gjennomført. Et individ føler at hun har fullført programmet, og er i hovedsak "kurert", mens nekter å innrømme at hun fortsatt trenger å søke hjelp og støtte fra grupper eller enkeltpersoner. Stage to fornektelse stammer fra en rusavhengig å nekte å føle at hun er maktesløs og ikke klarer å opprettholde nøkternhet på egen hånd. Det er en veldig spirituell fase, enten det er knyttet til en religion og en gud eller tro på seg selv. Når en person går trinn to fornektelse, føler hun at å tilhøre et program gir henne lykke og setter makt tilbake i hendene for å lykkes.

Stage Tre

Den tredje og siste fasen av fornektelse, etappe tre, nekter å gå til noen lengder under utvinning. Selv om en person kan være forpliktet til utvinning, kan han ikke være i stand til å opprettholde det veldig lenge. Stage tre er en av de korteste etapper fordi det kan enten føre til et tilbakefall, plassere den enkelte tilbake på scenen en, eller en økt engasjement i gjenopprettingsprosessen, for eksempel å delta aktivt i 12-trinns program og la det virke.