Digidexo.com

Good & Bad for lav-fett diett

Good & Bad for lav-fett diett


Med fedme jevnt stigende i USA, utgitt den føderale regjeringen Dietary Guidelines for amerikanerne, 2010. Dette detaljert guide til å spise sunt anbefaler en lav-fett diett som er rik på frukt, grønnsaker, hele korn, og fettfri eller lav fete meieriprodukter. Mens kosthold trender kommer og går, forblir lav-fett diett populære og har helsemessige andre enn bare vekttap fordeler. Imidlertid ikke alt fett er like, og det er viktig å vite om de forskjellige fettgrupper og som er gode og dårlige.

Triglyserider

Mat kalorier spist, som ikke umiddelbart brukes av kroppen for energi, blir konvertert til triglyserider og transporteres til fettcellene til å bli lagret. Hormoner regulerer frigjøring av triglyserider som de er nødvendige, avhengig av kroppens aktivitet eller inaktivitet. Det er to typer av triglyserider: mettede fettsyrer, som er faste ved romtemperatur, og umettet fett, som er flytende ved romtemperatur. Et overskudd av triglyserider kan føre til alvorlige helsemessige forhold, inkludert koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Dårlige mettet fett finnes i animalske produkter og bearbeidet mat, inkludert full-fett meieriprodukter og junk mat som kjeks og chips. Gode ​​umettet fett finnes i naturlige matvarer som nøtter, oliven og avokado.

Kolesterol

Kolesterol kommer fra to kilder: mat og kroppen. Leveren og andre celler er ansvarlige for å lage omtrent 75 prosent av kolesterol i blodet. Den andre 25 prosent kommer fra animalske matvarer. Det er god high-density lipoprotein kolesterol (HDL) og dårlige lav-densitet lipoprotein kolesterol (LDL). LDL er produsert av kroppen. Når en overskridelse sirkulerer i blodet, kan det stille og tetter blodårene, øker risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Genetics, så vel som å spise mettet fett, trans fett og diettkolesterol øker også mengden i kroppen. Redusere transfett, en næringsrik, godt balansert kosthold, røykeslutt og økt mosjon er de beste måtene å øke kroppens HDL nivå.

Magre meieri

Meieriprodukter er en viktig kilde til kalsium, protein, vitamin D og andre næringsstoffer, og bør ikke være helt utelatt av en lav-fett diett. Når du velger meieri elementer, velger lav-eller nei-fett produkter alternativer, i stedet for full fett produkter. Det er nok av lettmelk, ost, spre og yoghurt linjer å velge mellom på de fleste dagligvarebutikker.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er ansett essensielle fettsyrer. Forskere ved University of Maryland Medical Center og andre institusjoner rundt om i verden fant de er viktige for å redusere betennelser og redusere risikoen for kroniske sykdommer, inkludert kreft, hjertesykdommer og leddgikt. Omega-3-fettsyrer er sterkt konsentrert i hjernen og er viktig for kognitiv funksjon. Omega-3 fettsyrer kan ikke gjøres av kroppen og må inntas. De kan finnes i rikt monn i enkelte fisk, for eksempel laks, makrell og tunfisk og i nøtteoljer.