Digidexo.com

Forstøver behandlinger for KOLS

Forstøver behandlinger for KOLS


Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lunge tilstand som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Å administrere og behandle KOLS, leger ofte foreskrive medisiner levert via en forstøver. Nebulizers administrere medisiner i en fin tåke som inhaleres. Flere medikamenter kan administreres ved hjelp av en forstøver.

Definisjon

Ifølge National Jewish Health informasjonsside, "KOLS er en gruppe sykdommer som inkluderer lungelidelser som for eksempel emfysem og kronisk bronkitt. ​​Fleste mennesker med KOLS har en kombinasjon av begge deler" (National Jewish Health FAQ). Den felles karakteristisk for alle KOLS-sykdommer er obstruksjon til strøm av luft fra lungene (National Lung Health Education Program).

.

Hvem har KOLS?

Over 24 millioner mennesker i dag lider med noen form for KOLS - 16 millioner er amerikanere. Om lag 85 prosent av tilfellene skyldes røyking tobakk. KOLS skyldes røyking har en tendens til å kjøre i familier. De resterende 15 prosent av tilfellene kan skyldes inhaling røyk-laden vind, tidligere alvorlige lungeinfeksjoner eller genetiske misdannelser (National Lung Health Education Program).

Oppdager KOLS

Den beste tidlig oppdagelse test for KOLS er en pust test gjort med et spirometer. Et spirometer vil produsere beregninger kjent som din "lunge tall." Spør legen din for å utføre testen, slik at du vil lett kjenne dine tall.

Forstøver Behandlinger

En måte å håndtere eller behandle KOLS er med nebulizers. Legen din kan forskrive en forstøver for å øke lungefunksjonen og redusere KOLS-symptomer. En forstøveren er en enhet som fordamper væsken medisiner inn i en fin tåke. Denne tåken inhaleres ned i lungene med en maske eller munnstykke. En forstøver brukes for å administrere medisiner i første rekke for de med astma, men også for de med cystisk fibrose eller andre respiratoriske sykdommer. Nebulizers er også kjent som "forstøvere".

Nebulizer medisiner

Nebulizers er lik inhalatorer, bortsett fra at forstøverne er i stand til å levere høye doser av medikamenter i rednings situasjoner. Medisiner utlevert av nebulizers inkluderer Albuterol (Ventolin, Proventil eller Airet) og ipratropiumbromid (Atrovent).