Digidexo.com

Hvordan bruke Middelhavet Diet Food Pyramid

Hvordan bruke Middelhavet Diet Food Pyramid


Middelhavsdietten er basert på en Grecian kosthold, spesielt mat som innfødte på Kreta, Hellas og Sør-Italia forbruker. Det er en diett som legger vekt på frisk frukt, planteføde, olivenolje og meieriprodukter, og har blitt kjent for å forhindre slag og hjertesykdom blant annet. Middelhavet Diet Food Pyramid fungerer som en guide som viser hvilke matvarer for å spise for å holde seg i kosten plan.

Hvordan bruke Middelhavet Diet Food Pyramid

Hvordan bruke Middelhavet Diet Food Pyramid

•  Spis åtte porsjoner med korn om dagen, som ris, poteter og brød. Middelhavsdietten understreker dette i pyramiden. Ost og yoghurt bør også brukes daglig.

Nyt tre porsjoner frukt og seks porsjoner grønnsaker om dagen. Bønner, belgfrukter og nøtter er også en viktig del av kostholdet, og bør inkluderes i kosten hver dag.

Konsumere olivenolje daglig, enten det er gjennom matlaging eller servert over salat eller friske grønnsaker. Det er der det meste av fettet i kosten kommer fra, men det er et sunnere enumettet fett.

Spis kjøtt eller "soya kjøtt" ukentlig. Det anbefales å spise fisk nesten daglig, men rødt kjøtt er kun tillatt en gang i uken på det meste. Forbruket av rødt kjøtt en gang i måneden er ideelt. Egg bør også tas med i dietten, men på en mer sparsom basis; ukentlig i stedet for daglig.

Drikk vin daglig, men i moderate mengder. En følge dietten bør ikke drikke mer enn 1 til 2 glass vin om dagen. Dessuten er det viktig å drikke seks glass vann en dag.

inneholder Dietten pyramide søtsaker, men spiser dem i moderasjon. Middelhavet Diet tillater søtsaker ukentlig, men ikke daglig.