Digidexo.com

Hvordan behandle bronkitt i spedbarn

Bronkitt er en betennelse i bronchii i lungene, og er enten akutt eller kronisk. Akutt bronkitt er vanligvis forårsaket av en virusinfeksjon, mens kronisk bronkitt har en rekke årsaker, inkludert eksponering for røyk eller andre irritanter, allergier, eller ulike sykdommer. Barn er mer utsatt for å utvikle akutt bronkitt enn voksne, fordi deres luftrom er smalere og deres immunforsvar er svekket.

Ifølge Mayo Clinic, symptomer på bronkitt inkluderer hoste med slim, kortpustethet, tretthet, tungpustethet, feber, frysninger, og ubehag i brystet. Hos spedbarn, kan feberen kjøre så høyt som 102 grader F. Hjem behandling er vanligvis tilstrekkelig for friske spedbarn diagnostisert med viral bronkitt, mens alvorlige tilfeller og de som er forårsaket av bakterier kan kreve sykehusbehandling.

Hvordan behandle bronkitt i spedbarn

•  Fortsett bryst eller flaske mating spedbarn normalt, hvis mulig. Tilstrekkelig væskeinntak er spesielt viktig i tider med sykdom og feber og slimproduksjon forbundet med bronkitt hos spedbarn kan øke risikoen for dehydrering.

Bruk en kul-tåke vaporizer eller luftfukter i babyens rom for å løsne slim og lettere å puste. Rens fordamperen daglig for å unngå muggvekst, som kan forverre symptomer eller føre til andre medisinske problemer.

Klar nesetetthet ved å løsne slim med en saltvannsoppløsning og deretter fjerne den fra nesen med en pære sprøyte. Hvis du er usikker på hvordan du skal gjøre dette, spør din barnelege for instruksjoner.

Gi barnet paracetamol for å lindre sår hals smerte og redusere feber. Vær sikker på å følge instruksjonene som følger på etiketten. Ibuprofen kan også gis.

Unngå å gi spedbarn acetylsalisylsyre for å behandle feber i forbindelse med bronkitt på grunn av risikoen for å utvikle Reyes syndrom, en potensielt dødelig tilstand som er forbundet med aspirin bruk hos barn under 16 år.

Gi barnet ditt en lege-godkjent eller foreskrevet slimløsende å løsne og få opp slim. Dette vil bidra til å rense luftveiene og gjøre puste lettere.

Unn barnet ditt med en antibiotikakur hvis barnelege mener bronkitt er forårsaket av en bakteriell infeksjon. Bruk hele løpet av medisiner, selv om ditt barns symptomer bedre etter noen dager.

Se etter tegn på at barnets tilstand kan forverre seg, for eksempel tungpustethet, oppkast, økt feber, redusert vannlating, slapphet, og rask eller overfladisk pust. Hvis ditt barns nesebor blusse når han puster, eller hvis det er en tegning i av brystet og halsen med hvert åndedrag, ringe legen din med en gang.

Ta barnet ditt til legevakten hvis du oppdager en blå misfarging rundt lepper eller negler, eller hvis barnet ditt er vanskelig å våkne. Ring en ambulanse hvis barnet ditt slutter å puste, selv om pusting fortsetter på egen hånd etter noen minutter.