Digidexo.com

Tegn på Fentanyl Bruk

Fentanyl er et opiod stoffet, som brukes til å behandle smerte eller som en bedøvelse i klinikk og sykehus innstillinger. Reseptbelagte merker av dette stoffet inkludere Sublimaze, Actiq og Duragesic, og ligner på morfin, men med mer intens påvirker. Som mange andre reseptbelagte medisiner, har fentanyl potensial til å bli misbrukt, så det er viktig å være oppmerksom på tegn på fentanyl bruk.

Fysiske plager

Noen av de fysiske tegn på fentanyl bruk speil som av andre medisiner effekter og narkotikamisbruk. De omfatter: kvalme, smerter på injeksjonsstedet, hodepine, overdreven svetting, problemer med å puste, besvimelse, og hevelse rundt visse deler av kroppen. Måten å skille disse skiltene fra vanlige helseproblemer er å ta hensyn til hvordan og når de dukker opp.

For eksempel er de fleste tegn på lovlige helseproblemer er gradvis, forekommer over tid, med en eller to tegn manifesterer samtidig. Men tegn på fentanyl - og andre rusmidler --- vil dukke opp ganske raskt; derfor, hvis disse er nye fysiske tegn, og du er sikker på at det ikke er et helseproblem, så narkotikamisbruk kan være å klandre.

Mental Signs

De psykiske skiltene er faktisk det som gir flest ledetråder til potensiell bruk av narkotika. Fentanyl brukere opplever akutt angst, søvnvansker, forvirring, hallusinasjoner, ekstrem depresjon, anoreksi (som kroppen bygger avhengighet av stoffet, og ønsker ikke noe annet), og søvnløshet. Deres personlighet kan endre seg drastisk, endre personlige relasjoner.

Brukere kan bli trukket tilbake og slutte å gjøre noen av de hobbyer og aktiviteter som de en gang likte. Fentanyl brukere vil unngå venner og familiemedlemmer og generelt sky forslag til narkotikamisbruk. Videre vil disse mentale problemer dukker opp ganske raskt etter bruk av stoffet blir vanlig, som er din tegn på at problemet kan være fentanyl misbruk.

Ytterligere tegn

En person som bruker fentanyl regelmessig vil ha noen svært klare fysiske endringer som kanskje ikke er synlig for noen andre. For eksempel kan brukerne oppleve forstoppelse, uregelmessig hjerterytme, urinering endringer, hypertensjon, bronkitt og tørrhet i munnen. Selv om personen ikke opplever avhengighet ennå, bygger kroppen opp en avhengighet av stoffet raskt, som fører til avhengighet ganske snart etter begynnelsen regelmessig bruk av stoffet.