Digidexo.com

Boxer kolitt Symptomer

Boxer kolitt Symptomer


Når tykktarmen blir betent, er resultatet smertefulle kolitt. De vanlige årsakene er soppinfeksjoner og whipworms, med mindre hunden er en bokser. For en ukjent grunn, boksere er så tilbøyelige til å ha ulcerøs kolitt at tilstanden kalles ofte "boxer ulcerøs kolitt." Bokseren vil ha dype sår i hele tykktarmen.

Time Frame

Ifølge Race Foster, DVM, begynner boxer ulcerøs kolitt når hunden er yngre enn 3. Det varer for livet.

Første symptomene

Boxer ulcerøs kolitt vanligvis begynner med det som synes å være forstoppelse. Bokseren vil ha problemer med å gjøre fra seg og vil passere små, ofte slim-dekket eller blod-spotted avføring. Han vil ofte bjeffe på grunn av smertene.

Effekter

Race Foster, bemerker DVM at noen boksere utvikler en veldig mild kolitt som ikke ser ut til å bry dem utenfor forstoppelse. Men det fortsatt bør sjekkes av en veterinær for å hindre den fra å bli verre.

Alvorlige symptomer

Disse er oppkast, diaré og tap av matlyst. Bokseren må tas til veterinær med en gang på grunn av dehydrering og sjansen for å gi etter for en infeksjon i tykktarmen.

Forebygging / behandling

The Boxer Handbook sier denne type kolitt går i boxer familier. Enhver boxer med ulcerøs kolitt bør aldri brukes i avl. Behandling omfatter antibiotika og å være på en spesiell tørt diett.