Digidexo.com

Behandlinger for stråling sykdom

Strålingssyke oppstår vanligvis når legemet blir utsatt for en stor dose av stråling i en kort tidsperiode. Mengden absorbert av kroppen definerer omfanget av sykdom. Strålingssyke er sjelden, men det er spesielt kjent for å oppstå når legemet blir utsatt for, og absorberer mer enn 1 Gy av stråling. Behandlinger dempe symptomene på strålingssyke, men foreløpig er det ingen kur.

Dekontaminering

Det første trinnet i en hvilken som helst behandling er rensing, noe som innebærer fjerning av så mange av de strålepartikler som mulig. Vask alle klær og hele kroppen med klart vann og såpe. Dette reduserer risikoen for ytterligere radioaktiv partikkel absorpsjon.

Protein Treatment

Ifølge Mayo Clinic, kan radioaktivt eksponering alvorlig nok til å påvirke benmargen krever et protein-basert behandling. Granulocytt-kolonistimulerende faktor er et slikt protein som bidrar til å øke produksjonen av hvite blodlegemer, og dermed motvirke eksponeringen til benmargen. Medisiner som inneholder dette proteinet inneholder filgrastim, også kalt neupogen.

Kaliumjodid

Intern eksponering for radioaktivt jod som kan forårsake stråling sykdom kan bli behandlet av kaliumjodid. Ifølge Mayo Clinic, rettet kaliumjodid skjoldbruskkjertelen og forsinker absorpsjon av radioaktivt materiale i blodet. Den radiojod er slutt løslatt fra kroppen gjennom urinen.

Prussian Blue

Prøyssisk blått fargestoff klarner det radioaktive elementene cesium og thallium fra kroppen. Disse partiklene blir deretter utskilles fra kroppen gjennom avføring.

Antihistaminer

Antihistaminer bidra til å lindre slike symptomer som kvalme og oppkast. Klorfeniraminmaleat, den aktive bestanddel i antihistaminer, bidrar til å redusere hypotensjon og slapper pasienter.

Makrobiotisk diett

En naturopathic makrobiotiske diett sies å hjelpe kontroll symptomer på langvarig radioaktiv eksponering. Et slikt kosthold inkluderer forbruk av brun ris, wakame og andre lignende hav grønnsaker samtidig unngå sukker og bearbeidet mat. Disse produktene er sagt å suge opp de radioaktive partikler og hjelper kroppen å skille ut giftstoffer.

Bath Soak

For ekstern rensing av radioaktive partikler, kan soaking i natron hjelpe. Natron sies å trekke ut stråling og rense kroppen, bidrar det blir kaldere og mindre utsatt for langvarig symptomatisk stråling sykdom.