Digidexo.com

Årsaker til Hyppig Sinus Infeksjoner

Hyppige bihulebetennelse (sinusitt) kan være både smertefullt og irriterende. Sinus er små hulrom som finnes inne i skallen og ansiktet. Når bihulene blir betente eller tilstoppet, kan bihulebetennelse skje. Personer som lider av forkjølelse på regelmessig basis kan være mer utsatt for hyppige bihulebetennelse. Bihulebetennelse må være diagnostisert av en lege og blir behandlet med antibiotika.

Nasal Polypper

En vanlig årsak til hyppige bihulebetennelse er nesepolypper. Nesepolypper er små humper som vokser inne i sinus cavitities og forårsake smerter og press.

Kroniske allergier

Kroniske allergikere er også i fare for hyppige bihulebetennelse. Allergener blir tilstoppet i bihulene, som forårsaker betennelse, hodepine og ansiktssmerter.

Virus

Personer som lider av forkjølelse eller flus på regelmessig basis er mer utsatt for bihulebetennelse. Når virus angriper neseganger og bihuler, blir hulrommene blokkert med slimete, og bakterier multipliserer raskt inne i bihulene. (Sinus infeksjoner er forårsaket av denne bakterien.)

Miljøforhold

Varme, kulde, tørr luft, høydeendring, tung røyk eller parfymedufter kan også føre til hyppige bihulebetennelse. Når folk blir utsatt for tøffe elementer på en regelmessig basis, er de mer utsatt for kronisk rhinitt (betennelse i nesegangene), som ofte fører til bihulebetennelse.

Svekket immunforsvar

Personer som lider av svekket immunforsvar, for eksempel cystisk fibrose eller HIV-pasienter, er i faresonen for å utvikle kronisk bihulebetennelse. Fordi de ikke kan bekjempe bakterielle eller virale infeksjoner effektivt, kan disse menneskene oppleve flere bihulebetennelse enn personer med sunt immunforsvar.