Digidexo.com

Hvor å Test din testosteronnivå

Hvor å Test din testosteronnivå


Selv om det er oftest forbundet med mannlig seksuell helse, har hormonet testosteron mange roller i kroppen for menn og kvinner. Som med andre hormoner, kan en testosteron nivå utenfor normalområdet føre til helseproblemer. Høy testosteron hos et barn kan føre til tidlig pubertet og lavt testosteron i en voksen mann kan føre til sterilitet og relaterte problemstillinger. Hos kvinner, kan lavt testosteron påvirker sexlysten, og høy testosteron kan føre til overdreven hårvekst, vokalendringer, og menstruasjons dysfunksjon.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med en lege hvis du er bekymret for at din testosteronnivå er enten for lavt eller for høyt.

Forklar legen din grunnene til at du er bekymret for din testosteronnivå. Hvis legen din er enig i at det kan være et problem, vil du mest sannsynlig få en lab skjema for en blodprøve.

Besøk lab og presentere skjemaet du fikk fra legen din. Regner med å ha blod trekkes, mest sannsynlig fra innsiden av armen. Du må kanskje gå til laboratoriet først i morgen, da testosteronnivå er høyest på den tiden av dagen. Sjekk med legen din hvis du ikke er sikker på om når du skal ta testen.

Delta på en oppfølging avtale med legen din, hvis man ble bedt om, eller vente til legen din for å ringe deg med resultatene av testosteron test. For total testosteron, normale nivåer for menn er 300-1200 nanogram per desiliter (ng / dl), og for kvinner, 30-95 ng / dL. Frie testosteronnivået er lavere, med normale nivåer for en mann å være 50 til 210 pikogram per milliliter (pg / ml) og for en kvinne 1,0 til 8,5 pg / ml. Hvis nivået var utenfor dette området, vil legen gi anbefalinger for behandling.

Tips og advarsler

  • Kronisk alkoholbruk kan føre til lavt testosteronnivå. Hvis du er bekymret for lave nivåer, bør du vurdere å kutte ned på alkohol. Men alltid utvikle en plan sammen med legen din for å løse dine bekymringer, da det kan være andre grunner til et lavt testosteronnivå som krever legebehandling.