Digidexo.com

Er det trygt å Tan utenfor mens gravid?

Soling kan være risikabelt for alle, da det kan føre til rask aldring og hudkreft. Tanning bærer en ekstra grunn til bekymring for vordende mødre. Å være i solen mens iført en solkrem med solfaktor 15 eller høyere for en kort tid er akseptabelt, men det er best å unngå soling mens gravid for en rekke årsaker.

Body Temperature

Å være i solen kan heve kroppstemperaturen, noe som øker risikoen eller abort og nevralrørsdefekter (defekter i hjernen og ryggmargen). Ekstremt forhøyet kroppstemperatur kan føre til varme strøk. Heteslag kan føre til at du mister bevisstheten, har kramper og med dø.

Dehydrering

Tanning i solen kan føre til dehydrering uten at du vet det før du allerede dehydrert. Dehydrering kan være skadelig for deg og barnet, og selv kan føre til for tidlig fødsel.

Skin Utseende

Hormonnivået under svangerskapet kan føre til at huden til å se flekkete. Tanning forverrer denne effekten.

Ultrafiolette stråler

Ultrafiolette stråler har vært forbundet med mulige dråper i kroppens nivå av folsyre. Sunne nivåer av folat er viktig under svangerskapet fordi dette stoffet kan redusere risikoen for neural tube fødselsskader.

Solbrenthet

Du er mer sannsynlig å lide ubehag av en solbrenthet under svangerskapet fordi forhøyede hormonnivåene gjøre huden mer følsom for lys.