Digidexo.com

Hvordan Slow Glukose Absorption

I det siste, folk mente at enkle karbohydrater ble brutt ned og absorbert som glukose raskere enn komplekse karbohydrater, som ble brutt ned og absorbert saktere. Dr. David Jenkins var en av de første forskerne til å oppdage at dette var ikke nødvendigvis sant. Han oppdaget at noen komplekse karbohydrater, slik som poteter, brytes ned ganske raskt i kroppen. Ernæringseksperter har oppdaget andre faktorer redusere frekvensen av glukose absorpsjon slik som fiber, fett og protein-innhold, så vel som måten et næringsmiddel blir fremstilt.

Bruksanvisning

•  Spis mat som inneholder fiber og protein. Et eple for eksempel har en langsommere av glukose absorpsjon enn en 6 oz. servering av eplejuice. Fiberen fungerer som et middel for å svekke karbohydrat pigg i blodet, og dermed bremse den ned. Eplejuice har sin fiberinnholdet fjernes helt slik at det absorberes raskt av blod. Det samme gjelder for protein. Et stykke grovbrød kan ha en mindre dyp pigg enn et stykke hvitt brød men begge vil ha en mye langsommere absorpsjon av glukose hvis du legger et stykke kjøtt til brød. Andre gode proteinkilder er: fisk, cottage cheese, tofu, egg, kalkun og kylling.

Legg fett i kostholdet ditt. Sjokolade og iskrem begge inneholder mye sukker, som vanligvis ville du tror vil føre til en dramatisk rask hastighet på glukose absorpsjon. Men de begge inneholder fett som bemerkelsesverdig bremser ned hastigheten som kroppen din trekker i glukose. Som selvfølgelig betyr ikke at du bør laste opp på sjokolade og iskrem, som de er begge gode eksempler på tomme kalorier: mat som er høy i kalorier og fett og lite næringsverdi. Du bør legge kilder til umettet fett i kostholdet ditt, fra for eksempel: mandler, macadamia nøtter eller valnøtter, olivenolje, linfrøolje eller avokado.

Du må ikke over koke maten. Cooking hastigheter opp muligheten for kroppen å ta i glukose fordi noen av koblinger mellom glukose molekyler er allerede brutt ned, noe som gjør opptaket lettere som mindre fordøyelsen er nødvendig. Potetmos for eksempel, har en mye raskere hastighet av glukose absorpsjon enn hele poteter.

Hint

  • Husk at du fortsatt kan spise stivelsesholdige karbohydrater som har en svært høy grad av glukose absorpsjon naturlig: du trenger bare å legge protein eller fett for å hemme den karakteristiske.
  • Spise mat som tas opp som glukose sakte av kroppen betyr ikke at du kan fråtse på dem. Overspising noe vil føre til at kroppen til å lagre det som fett.