Digidexo.com

Sykdommer i hånd

Selv om slitasjegikt og carpal tunnel er vanlig, er hånden som regel ikke et felles nettsted for sykdommer. Videre har mange av de sykdommer som oppstår med hånden er ikke alvorlige og kan ofte bli taklet. Likevel, disse sykdommene føre til smerter og kan redusere livskvaliteten for dem som lider av sykdommer som trigger finger og Dupuytrens kontraktur.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel er smerte, kramper og betennelse i leddene i hendene. Sener i hendene hovne opp og trykk ned på nervene, forårsaker smerte. Carpal tunnel er forårsaket ved å utføre repeterende oppgaver med hendene over lange perioder av gangen. Carpal tunnel behandles med kirurgi, bløtvev injeksjoner, smertestillende og hånd resten. Ta hyppige pauser og ved hjelp av håndleddet eller palme støtter kan hindre carpal tunnel syndrom.

Artrose

Med slitasjegikt, oppstår smerter og hevelse i leddene. Den vanligste plasseringen av slitasjegikt er hendene. Brusk padding som pute bein kan bryte ned, forårsaker bein å gni sammen og skade omliggende vev. Artrose er vanligvis behandles med medisiner og kan også bli kurert med kirurgi. Artrose kan forebygges ved å opprettholde en sunn kroppsvekt, trene og pacing deg selv når du deltar i aktiviteter som er krevende på leddene.

Senebetennelse

Sener er bindevevet som fester muskler til bein. Senebetennelse er forårsaket av overforbruk av muskler sener i hendene, noe som kan føre til betennelse og smerter. Senebetennelse kan forebygges ved å ikke overusing muskler sener og ved å strekke hendene ofte. Når senebetennelse oppstår, kan smertene lindres med kaldt terapi, anti-inflammatorisk medisin og bløtvev injeksjoner i leddet.

Dupuytrens kontraktur

Fortykkelse av huden rundt håndflaten, klumper av vev og snorer av vev er indikatorer på Dupuytrens kontraktur, som er knops vev under palme som kan tvinge fingrene til å bo i en bøyd stilling. De med Dupuytrens kontraktur har også en høy sjanse for entreprenør plantars på føttene, arrvev under penis og pads av vev som dannes på knokene. Noen tilfeller av Dupuytrens kontraktur trenger ikke å bli behandlet, siden de aldri bli alvorlig. Alvorlige tilfeller av Dupuytrens kontraktur kan kreve steroidinjeksjoner og kirurgi.

Trigger Finger

Noen individer har fingre som oppholder seg i en bøyd stilling når den enkelte prøver å rette dem. Denne tilstanden kalles en trigger finger. Disse bøyde fingre er forårsaket av skade på senen som åpner og lukker som finger. En liten klump og smerte i håndflaten kan også forekomme. Noen trigger fingrene leges på egen hånd og bare trenger hvile og / eller en finger splint. Kortikosteroid injeksjoner og kirurgi kan reparere mer alvorlige tilfeller av trigger finger, selv om mange enkeltpersoner velger å sameksistere med deres tilstand.