Digidexo.com

Hvordan behandle blokkerte eggledere

Blokkerte egglederne er en av de mest vanlige fertilitetsproblemer. Komme diagnostisert og behandlet på riktig måte er viktig og vite dine valg er nøkkelen. Her er retningslinjer.

Hvordan behandle blokkerte eggledere

•  Ta kontakt med OB / GYN om dine bekymringer angå blokkert egglederne. Du kanskje tror dette problemet skyldes fruktbarhet problemer, tidligere svangerskap utenfor livmoren, eller smerte.

Ofte den første testen bestilt vil være en HSG, eller hysterosalpingografi. I denne prosedyren fargestoff injiseres i livmorhalsen og deretter et røntgen utført. Hvis adhesjoner eller andre unormale vev blir detektert, kan den fjernes på dette tidspunkt.

En annen fremgangsmåte som kan brukes er den laparoskopi, hvori et lite kutt foretas under navle-området og bekkenområdet undersøkt. Igjen, hvis unormale vev er funnet, kan den fjernes deretter.

Hvis HSG eller laparoskopi brukes og blokkering kan ikke behandles under prosedyrene, noen ganger pasienten kan være en kandidat for kirurgi for å rette blokkerte rør. Hvis dette er tilfelle, bør pasienten finne en spesialist som er dyktig på dette feltet for å øke oddsen for suksess.

Hvis årsaken til blokkeringen er på grunn av tidligere svangerskap utenfor livmoren, være oppmerksom på at gjentatte ektopisk svangerskap er vanlig selv etter operasjonen. Finne en spesielt dyktig kirurg er viktig.