Digidexo.com

Hva er Immunmodulerende effekter av fiskeolje?

Fordelene av fiskeolje kosttilskudd er mange, og det er derfor bruken har blitt nesten like vanlig som multivitamin tilskudd, ifølge healthnewsdigest.com. Selv om fiskeolje er kjent for å redusere kolesterolnivået og fremme kardiovaskulær helse, det har også andre positive --- og enda noen negative --- effekter på immunsystemet funksjon.

Fiskeolje Identifikasjon

Fiskeolje gir omega-3 fettsyrer i tablettform. Disse fettsyrene er vanligvis finnes i matvarer som fisk og tang, som ikke er vanlige stifter i alle vestlige dietter. Derfor er fiskeolje kosttilskudd ofte anbefalt å introdusere omega-3 fettsyrer i kosten allerede tunge i omega-6 fettsyrer, som finnes i korn, margarin og stekt mat.

Bruker og fordeler

I tillegg til å gi total balanse til dietter og støtte generell helse, fiskeolje har vist seg å hjelpe dem som lider av mange sykdommer, for eksempel reumatoid artritt, diabetes, psoriasis og hjertesykdom. I tillegg sies det å lindre symptomene på depresjon, bipolar lidelse og schizofreni.

Immunmodulerende effekter

Som nevnt ovenfor, er fiskeolje en effektiv behandling av inflammasjon forbundet med sykdommer slik som reumatoid artritt. Dette er fordi fiskeolje faktisk undertrykker visse funksjoner av immunsystemet. I forsøk med mus utført ved University of Missouri-Columbia, de som ble behandlet med fiskeolje var i stand til å bekjempe infeksjoner i en lengre periode. En annen studie indikerte imidlertid at fiskeolje kan kompromittere styrken av et spedbarn immunsystem.
Forskere og medisinske forskere fortsetter å studere de nøyaktige årsakene til fiskeolje er immunmodulerende effekter. I mellomtiden, ikke kaste ut din fiskeolje, fordi den generelle konsensus er at den ikke bare svekke immunforsvaret, men heller at det balanserer det da tatt i passende doser. For eksempel, babyer som ammes har sterkere immunresponser, siden morsmelk er høyere i omega-3 fettsyrer enn formel. Av denne grunn anbefales det at amming og gravide mødre ta et daglig fiskeolje supplement. I tillegg forsterker fiskeolje den beskyttende smøremiddel av huden, kalt talg, som kan hjelpe i å drive tilbake skadelige bakterier.

Forebygging / løsning

For å hindre negative effekter på kroppens evne til å bekjempe infeksjoner, aldri ta fiskeolje i store doser. De med svekket immunforsvar bør spesielt unngå overusing fiskeolje, men ifølge vitenskapelige studier, normale doser er ikke farlig og faktisk oppmuntre til riktig immunsystemet fungerer. Andre uønskede bivirkninger av overdreven fiskeolje bruk inkluderer vektøkning, økt kolesterolnivå, mild neseblod eller blåmerker, og økt blodsukkernivået. Hvis du merker noen av disse symptomene, redusere dosen eller avbryte bruken.

Betraktninger

I tillegg til å ta fiskeolje kosttilskudd, bør du vurdere å øke det daglige inntaket av omega-3 rik mat. Disse inkluderer avokado, nøtter og fisk, samt linfrø og raps olje. Legge til disse naturlige kilder til fettsyrer vil hjelpe dempe immunforsvaret, og med mindre du er utsatt for binging på avokado eller laksefileter du slipper å bekymre deg for overdosering.