Digidexo.com

Hvordan behandle Cervix dysplasi

Livmorhalsen eller celleforandringer er den medisinske termen for unormale livmorhalsen. Cervix dysplasi kan være forårsaket av et virus, slik som humant papillomavirus, eller HPV, og av kjemikalier av sigarettrøyking. Cervix dysplasi regnes som en forstadier tilstand og behandling er vanligvis kurativ. Mild cervix dysplasi kan utvikle seg til moderat og alvorlig dysplasi, og til slutt livmorhalskreft.

Hvordan behandle Cervix dysplasi

Hvordan behandle Cervix dysplasi

Skaff en nøyaktig dysplasi iscenesettelse diagnose fra legen din, fordi det er ulike behandlingstilbud tilgjengelig for de ulike stadier av tilstanden. Diagnostiske metoder omfatter celleprøve og kolposkopi eksamen, som innebærer å ta et lite utvalg av livmorhalsen for biopsi.

Monitor milde tilfeller av livmorhalsen dysplasi med oppfølging eksamen per legens anbefalinger. Den vanlige tidsrammen for oppfølging eksamener er hver tre til seks måneder for ett år, og deretter hvert år deretter. Mild cervix dysplasi kan gå tilbake til normal på sin egen; kan det imidlertid utvikle seg til en moderat eller alvorlig stadium dersom ikke overvåkes. Flittige oppfølging eksamen vil oppdage progresjon av tilstanden, noe som åpner for rettidig og riktig behandling.

Spørre om frysing dysplastiske celler eller vev for behandling av moderat celleforandringer. Denne prosedyren kalles cryosurgery, og kan gjøres på legekontoret. Cryosurgery obliterates forstadier cellene når flytende nitrogen blir ført inn i livmorhalsen via en sonde-lignende instrument. Frysing livmorhalsen kan ikke drepe all unormal vev, spesielt hvis dysplasi er mer invasive. Cryosurgery er ikke indisert for alvorlige tilfeller av livmorhalsen dysplasi.

Be legen om en prosedyre som cauterizes eller brenner de unormale celler fra livmorhalsen. Denne prosedyren kalles sløyfe excision, og det er reservert for mer avanserte tilfeller av celleforandringer. Mens kirurgi enhet brenner dysplastiske celler, trekker løkken dem slik at de kan sendes for biopsi.

Utdanne deg selv på en prosedyre som fordamper unormale livmorhalsen med en laser. Denne behandlingen er vanligvis utføres på poliklinisk basis. Livmorhals fordamping kan forårsake etter prosedyren blødning, så en overnatting sykehusopphold kan være berettiget dersom omfattende blødninger blir tydelig.

Hint

  • Selv om disse behandlingene kan lindre alle spor av celleforandringer, er det ikke garantere at det ikke vil komme tilbake. I alvorlige tilfeller kan det være lurt å diskutere med legen din mulighet for en hysterektomi, hvor livmorhalsen og livmoren blir fjernet kirurgisk. Bare dette vil garantere at cervix dysplasi ikke kommer tilbake.
  • Vær oppmerksom på at hvis du velger å ha en hysterektomi, vil du ikke være i stand til å få barn, og hvis eggstokkene fjernes under prosedyren, vil du gjennomgå kirurgisk menopause.