Digidexo.com

Utstyr for Smear Test

Utstyr for Smear Test


En celleprøve er en del av en gynekologisk undersøkelse. En prøve av cellene blir tatt fra livmorhalsen, og screenet for unormale celler og livmorhalskreft. USA Forebyggende Task Force anbefaler at etter tre normale celleprøver gjort årlig, er nok en celleprøver hver to til tre år.

Gynekologisk eksamen

Den gynekologisk evalueringen omfatter et bekken undersøkelse, innsamling av prøven, bevaring av prøven og mikroskopisk vurdering av prøven.

Bekken eksamen

En gynekologisk eksamen seng med stigbøyler hjelper posisjonere pasienten. Forskjellige speculums benyttes, avhengig av størrelsen av vagina. The Grave spekulum kommer i tre størrelser: small, medium og stor. The Grave medium vil passe de fleste kvinner. En Pederson spekulum er smalere enn en Grave og brukes hos kvinner som aldri har vært gravid, har aldri brukt tamponger, eller har smale vaginal åpninger på grunn av alder, stråling eller kirurgi. En annen spekulum er av engangs plast og er brukt med hell i de fleste kvinner.

Innsamling av prøver

Collection er oppnådd ved hjelp av en cytobrush applikator og en Ayer sin slikkepott. Prøven blir deretter enten plassert på et lysbilde eller vasket i en flytende løsning for undersøkelse.

Bevaring av Sample

Det er to generelle metoder for å bevare den livmorhalsprøve, skyver fiksering og væskebasert cytologi. For å fikse prøven, er et lysbilde som brukes og cytobrush og slikkepott blir drevet over glasset og sprayet med et fiksativ løsning. I en væske-basert prøve, blir den cytobrush og spatelen skylt gjennom væskebeholderen og forseglet for undersøkelse. Prøven blir deretter sendt til et laboratorium for patologisk undersøkelse.