Digidexo.com

Er det trygt å bruke det samme vannet Bottle Over og Over?

Er det trygt å bruke det samme vannet Bottle Over og Over?


I dagens on-the-go verden, er kommersielt flaskevann en av de mest populære og enkle måter å holde seg hydrert. Selv om vannflasker opprinnelig ble laget for engangsbruk, mange mennesker har falt inn i vanen med å fylle disse beholderne fordi det er praktisk, kostnadseffektiv og reduserer belastningen på miljøet. Enten gjenbruk vannflasker er en trygg praksis er fortsatt et problem for debatt, men de fleste eksperter enige om at ved å følge noen grunnleggende retningslinjer sanitær kan du redusere risikoen for bakteriell eksponering som kan oppstå ved gjentatt bruk av plastbeholdere.

PET, DEHA og FDA

De fleste vannflasker på markedet i dag er laget av en plast kjent som polyetylentereftalat, eller PET. The United States Food and Drug Administration (FDA) har bestemt PET for å være en trygg mat og drikkevareemballasjen som ikke inneholder noen indirekte tilsetningsstoffer for enkel og gjentatt bruk. Plast additiv DEHA, di (2-etylheksyl, antatt å være kreftfremkallende, ikke brukes i produksjon av PET, slik at spormengder funnet er vanligvis fra en utenforstående kilde.

Oppvarming og Frysing

Det finnes noen studier av spesielle interessegrupper som tyder på ekstrem varme eller kalde bryter ned noen plast, noe som får dem til å lekke bisfenol-A (BPA), en mistenkt karsinogen for mennesker. Leaving vannflasker i en varm bil eller fryser dem er de vanligste syndebukkene av denne utvasking. Selv om FDA har fastslått at mengden av BPA som er utgitt, om noen, er ikke skadelig, kan gjentatt inntak av små mengder over tid ha negative effekter på kroppen.

Vask Før Gjenbruk

Hvis du kommer til å gjenbruke vannflasker, er det viktig å vaske dem i varmt såpevann først. Ved vasking og tillater flasken for å tørke, blir de utvendige bakterier som kan finne sin vei inn i flasken eliminert. Putting flasker i oppvaskmaskin er ikke anbefalt fordi den intense varmen kan svekke plasten og føre til at noen kjemisk nedbrytning. De fleste kommersielle vannflasker er ikke designet for enkel rengjøring, men vil vare gjennom flere bruksområder.

Personlig hygiene

Størst risiko for gjenbruk av vannflasker er overføring av bakterier, bedre kjent som bakterier. Dette har hovedsakelig vært knyttet til menneskelig håndtering snarere enn å komme fra beholderen ved å ikke vaske hendene før du fyller. De fleste bakterier spres når de deler vannflasker. I naturlige løpet av drikking, vil en viss mengde spytt spyle inn i flasken, og bringer med seg en rekke bakterier som befinner seg i munnhulen.