Digidexo.com

Vekttap ved Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en progressiv nevrologisk lidelse som forårsaker tap av motorisk funksjon, ukontrollerbare skjelvinger, stive muskler, langsomme bevegelser og problemer med balansen. Ufrivillig vekttap er vanlig ved Parkinsons sykdom og er assosiert med flere faktorer.

Bivirkninger

Medisiner for Parkinsons sykdom, slik som den hyppigst foreskrevne medikament, levodopa, kan ha mange bivirkninger som fører til mangel på appetitt og vekttap. Disse inkluderer forstoppelse, munntørrhet, halsbrann, kvalme og reduksjon i lukt og smak sansene.

Unngåelse

Noen pasienter blir engstelig og unngå å spise fordi de vet ettervirkninger som halsbrann vil være ubehagelig.

Protein-Medisinering Interaksjon

Protein kan blokkere levodopa absorpsjon og redusere dens effektivitet. Dette fører noen Parkinson-pasienter å unngå å spise protein. En studie publisert i 1995 nummer av Journal of American Dietetic Association fant at 23 prosent av deltakerne i studien var å begrense matinntaket på grunn av dette.

Ytterligere Betraktninger

I alt 40 prosent av pasientene i studien rapporterte dårlig appetitt (vanligvis forbundet med depresjon), angst og smerte. Fôring vanskeligheter på grunn av stivhet, skjelvinger, ufrivillige bevegelser, svakhet og demens også ble rapportert hos 40 prosent av deltakerne.

Vekttap Risiko

Ufrivillig vekttap og lav kroppsmasseindeks, kombinert med en tendens for Parkinson-pasienter å falle, øker risikoen for benbrudd, deriblant hoftebrudd.