Digidexo.com

Diabetiker Insulin Pump Technology

Fra sin innledning på American Diabetes Association kongressen i 1983, har insulinpumpen blitt et populært teknologisk enhet som frigjør diabetespasienter fra flere daglige skudd. Aktuelle pumper, nå på størrelse med personsøkere, blir stadig endret og forbedret.

Insulinpumper

Insulinpumper består av selve pumpen selv og et reservoar som insulintilførsel er lagret i. Nyere pod-stil pumper fortsatt holde insulin, men er designet for å være disponibel. Eliminere slangen gjennom hvilke eldre modell pumper tilføre insulin til kroppen er det nyeste ideen bak pod stil. I begge tilfeller, filamenter under huden (kanyler) levere insulin, men pod design eliminerer slangen.

Vanlige funksjoner

Funksjoner som er felles for pumper inkluderer lignende priser, fire-års garanti, kundestøtte og opplæring. Sikkerhetskontroller, opplyste skjermer, batterier og evnen til å tilpasse funksjoner er å finne i de fleste pumper. Basal (24-timers dose) insulintilførsel kan settes opp med flere programmer for skiftende hendelser som trening eller sykdom. Bolusinsulindose (tatt for å dekke karbohydrater i måltidene eller å korrigere høyt blodsukker) kan også settes opp i henhold til dine beregnede behov.

De Pods

Ønsket om å fjerne slangen som knytter insulinpumpen til infusjonsstedet, har resultert i den nye pod-stil pumper. Pods inneholder insulinampuller, men kobles direkte på huden for å tilføre insulin. En ekstern enhet kommuniserer med pumpen for alle funksjoner. Pods vil etter hvert bli mindre eller til og med patch-aktig, ifølge WebMD er Diabetes Health Center.

Kontinuerlig glukosemåling

Kontinuerlig blodsukkermåling er en funksjon nå blir integrert i pumpene. Består av en subkutan sensor (separat område fra infusjonsstedet) og en sender, de CGM systemer gjør at en pasient for å se hva hans blodsukker er i sanntid, 24 timer i døgnet.

Kunstig Pancreas

Juvenile Diabetes Research Foundation er Kunstig Pancreas Prosjekt presenterer det endelige målet med insulinpumpeteknologi. Dette programmet vil automatisere prosessen med blodsukker styring for personer med diabetes, i henhold til JDRF. Pumpen og CGM vil arbeide sammen og automatiske økninger og reduksjoner i insulindose vil være mulig. Pasientene vil fortsatt trenger å programmere insulin i for ting som dosering før måltider, men noen funksjoner vil bli delvis automatisert.