Digidexo.com

Har Antibiotika Forbedre Acne?

Har Antibiotika Forbedre Acne?

Hvordan Acne Skjemaer

Akne dannelse er direkte relatert til olje glands. Porene er små passasjer for olje. Hårsekkene er forbundet med talgkjertler som produserer talg, som brukes til å holde hudoverflaten fet. I sunn hud, porene er åpne, slik at sebum kan komme til overflaten. I berørte huden, porene blir tilstoppet med døde hudceller. Dette blokkerer sebum, som gjør det mulig for bakteriene til å vokse og infisere området. Den resulterende lesjon kalles en kvise, den mest vanlige form av akne. Cyster og knuter er alvorlige former for akne.

Årsaker til akne

En av de viktigste årsakene til akne er hormoner. I puberteten, hormoner som kalles androgener føre til at talgkjertlene for å forstørre. Dette kan fortsette inn i voksen alder, særlig i løpet av menstruasjonssykluser. Stress, medisiner, kosmetikk og arvelighet faktorer kan også forårsake kviser. Kosthold er ikke en årsak til akne, men for noen, kan enkelte allergiske reaksjoner på mat forårsake utbrudd. Hudleger vet virkelig ikke hvorfor noen mennesker har verre utbrudd med kviser enn andre.

Antibiotika for akne

I alvorlige tilfeller kan lesjoner bryte ut på rygg, nakke, armer og ben. Antibiotika redusere bakterier rundt hårsekken og redusere betennelse. Vanlige antibiotika er Tetracyclin, Minocycline, Doxycycline, Erytromycin, Trimetoprim og Azithromycin. Bivirkninger er vanligvis minimal, men det kan være legemiddelinteraksjoner. Den vanligste bivirkningen er magesyke, som slår seg ned i løpet av få dager. Unngå soleksponering i rushtiden. Noen kvinner kan oppleve vaginal gjær infeksjon, og antibiotika kan forstyrre effekten av p-piller.

Hvis legen forskriver antibiotika, regner med å ta dem i minst et par måneder før du ser resultater. Det kan være nødvendig å inkludere en foreskrevet aktuell løsning. Hvis cystene er dype, kan antibiotikaene ikke fullstendig utrydde lesjoner.

Legen din kan bestemme seg for å prøve Accutane, en kraftigere oral medisin som regnes etter at alle andre har feilet. Roaccutane er farlig for kvinner som kan bli gravide eller som er gravide. Den brukes under streng oppsyn.