Digidexo.com

Symptomer på RA

Revmatoid artritt påvirker hele kroppen - ikke bare leddene. Den har en rekke symptomer som kanskje ikke nødvendigvis være forbundet med leddgikt, og kan lett forveksles med symptomer på en vedvarende influensa snarere enn kronisk sykdom reumatoid artritt.

Hva er revmatoid artritt?

Reumatoid artritt, også kalt RA, er en autoimmun sykdom, og grunnen til at det slår er ukjent. En autoimmun sykdom oppstår når kroppens immunsystem - som beskytter kroppen mot fremmede stoffer som virus og bakterier - begynner å angripe friske vev og organer i kroppen. Resultatet, i tilfelle av reumatoid artritt er en kronisk sykdom som påvirker ledd og organer over hele kroppen.

Hvem får Revmatoid artritt?

Ifølge Artritt Foundation, om lag 1,3 millioner amerikanere lider av revmatoid artritt. Sykdommen kan ramme i alle aldre, også barn. Men de hyppigste ofrene for revmatoid artritt er kvinner, som utgjør mer enn 70 prosent av tilfellene. RA vanligvis streik i alderen 30 og 50 år gammel.

De første symptomene

I begynnelsen kan symptomene på leddgikt være subtile og speil symptomer på influensa. En generell følelse av tretthet, muskel- og leddsmerter, og generell følelse av svakhet er felles første symptomene. Knuter, eller små klumper, kan vises rundt albuene som et symptom på mer avansert RA. Vekttap og appetitt tap, sammen med depresjon, er også vanlig i tidlig debut av revmatoid artritt.

Joint Pain

Leddsmerter streik tidlig på ved revmatoid artritt. Men det begynner vanligvis i små ledd, som fingre, hender, føtter, ankler og håndledd. Ett av kjennetegnene ved revmatoid artritt er at det vil ramme den samme felles på begge sider av kroppen - slik at begge hender, håndledd, tommelen, eller ankler vil bli påvirket i stedet for bare én. Revmatoid artritt vil holde verre - og så vil symptomene. Leddsmerter vil etter hvert spre seg til de større leddene, og kan påvirke nakke, skuldre, hofter, knær og albuer.

Spesifikasjon av Joint Pain

Leddsmerter kan vise til mange forskjellige problemer, men revmatoid artritt symptomer har spesielle egenskaper. Denne typen leddsmerter blir verre jo lenger kroppen går uten aktivitet, eller bare sitte ned. Stivhet av leddet er også verre i morgen før noen aktivitet, og kan forverres med inaktivitet. Redusert evne til å bevege leddet, varme og hevelse er også vanlige symptomer.

Betraktninger

Det finnes ingen kur for revmatoid artritt, men medisiner kan holde leddsmerter flare-ups i sjakk og administrere smerte når det bryter ut. Medisiner for å behandle betennelse og redusere hevelse kan anbefales, samt reseptbelagte medisiner spesielt for behandling av revmatoid artritt symptomer.

Forebygging

Reumatoid artritt kan ikke forebygges, som årsak til sykdommen er ukjent. Men å betale oppmerksomhet til symptomer og søker rask behandling kan redusere sykdomsutvikling og kontroll symptomer.