Digidexo.com

Slik Care for trykksår

Slik Care for trykksår


Trykksår varierer i alvorlighetsgrad fra en rødlig del av huden til en mer alvorlig åpent sår, noe som resulterer i skadet hud, muskler og bein. Disse typer sår kan utvikle seg raskt og er forårsaket av konstant trykk som stenger sirkulasjonen til kroppsdeler. Den manglende sirkulasjon bevirker vev for å dø. Trykksår er mer vanlig på benete områder av kroppen som ikke er dempet av muskler eller fett som ryggraden, halebenet, skulderbladene, hofter, hæler og albuer. Behandling av trykksår er rettet mot trykkavlastning, holde såret rent, opprettholde et fuktig sårmiljø, spise sunt, fjerne usunne vev og løse infeksjon.

Bruksanvisning

•  Redusere press på såret ved å sette et overlegg på madrass eller kjøpe en pute for din stol eller rullestol og endre kroppens stilling ofte. Overlegg og puter er tilgjengelig i ulike materialer som skum, gel og luft- eller vannfylte kamre. Hvis du er sengeliggende, endre posisjon eller har noen andre hjelpe deg til å endre posisjon minst hver to timer. Hvis du er sitte i en stol eller en rullestol mesteparten av dagen, endre posisjon eller skifte kroppsvekt hver 15. minutt. Du kan bruke puter eller et skum kile for å opprettholde din nye posisjon, men pass på at det ikke er noen rynker eller sømmer i henhold til kroppen din, noe som kan bidra til trykksår.

Hold såret rent, og utføre sårbehandling som anvist av legen din. Trykksår som ikke innebærer et brudd i huden rengjøres med mild såpe og vann daglig. Andre trykksår er generelt rengjøres med en saltløsning under hvert bandasjeskift. Eksempler på dressinger brukes til å behandle trykksår inkluderer fuktig gasbind bandasjer og okklusjon, som hydrokolloidbandasjer, eller gjennomsiktige bandasjer. Den dressing legen velger avhenger av mengden av drenerings produsert av såret, tilstedeværelse av infeksjon, så vel som størrelse, beliggenhet og dybde av såret. Fuktig Bandasjen er endret flere ganger om dagen, og okklusjon skiftes hver 3-7 dager.

Drikk en tilstrekkelig mengde vann daglig, og spise et sunt kosthold. The National Institutes of Health anbefaler et daglig inntak av seks-åtte 8-unse glass vann. Konsumere mat høy i vitamin C, protein og sink, som er stoffer som trengs av kroppen for helbredelse. Mat som inneholder protein inkluderer kjøtt, fisk, kylling, egg, melk, yoghurt, ost og soyabønner. Vitamin C finnes i sitrusfrukter, grønn paprika, tomater, poteter og honningmelon. Matvarer som inneholder sink inkluderer biff, svinekjøtt, lam, kylling og peanøtter.

Snakk med din lege om såret debridement hvis såret har døde eller infisert vev, som begge er barrierer for å sårtilheling. Legen fjerner usunne vev ved hjelp av kirurgisk eller ikke-kirurgiske metoder. Metoden for rensing avhenger av mengden og tykkelsen av usunn vev og helsetilstand. Legen din kan også bestille en muntlig eller aktuelle antibiotika for å behandle eventuelle infeksjoner.

Øv en sunn livsstil. Utøve daglig for å øke blodomløpet og styrke kroppen din. Din lege eller fysioterapeut kan anbefale et treningsprogram som passer for din situasjon. Snakk med legen din om måter å slutte å røyke fordi bruken av tobakk forsinkelser sårtilheling og skader huden.

Hint

  • Bruken av hydrogenperoksyd og jod kan skade vev og forlenge helbredelse tid.