Digidexo.com

Over-the-counter vitaminer for å øke HDL kolesterol

Niacin, et B-vitamin som er tilgjengelig på over-the-counter kosttilskudd og multivitaminer, er kjent for å øke nivået av lipoproteiner med høy tetthet, eller HDL, som også er kjent som gode cholesterol. Men når det brukes til dette formålet, er høyere doser er nødvendig, og som vanligvis vil kreve en resept fra legen din. Dessuten kan høye doser av niacin forårsake bivirkninger som omfatter hud spyling og gastrointestinale besvær. The Mayo Clinic anbefaler at du kontakter en helsepersonell før du bruker niacin å øke HDL nivå.

Andre B-vitaminer

Vitamin B6 og B12 hjelp prosessen en aminosyre som finnes i blodet som kalles homocystein. Høye nivåer av homocystein har vært knyttet til kardiovaskulær sykdom, som kan være forårsaket av høye nivåer av kolesterol. Det er for tidlig å anta at økt inntak av vitamin B6 eller B12 vil redusere forekomsten av hjertesykdom, men dette er et område som fremtidige forskere kan utforske, ifølge Office of Kosttilskudd ved National Institutes of Health.

Vitamin C

Noen forskere hevder å ha dokumentert en sammenheng mellom høye doser av vitamin C og lavere nivåer av LDL eller dårlig kolesterol, som kan la folk med høyere andeler av HDL i blodet. For eksempel, ifølge studier opprinnelig rapportert i 2008 i Journal of Chiropractic Medicine, testpersonene som tok minst 500 mg vitamin C daglig i tre til 24 uker reduserte LDL nivåer med 5 prosent, samtidig viser små tegn til endring i deres HDL nivåer. Andre kilder hevder det er lite bevis for å etablere en kobling mellom et høyere inntak av vitamin C og lavere kolesterol, ifølge Office of Kosttilskudd ved National Institutes of Health.

Vitamin D

Vitamin D er vanligvis assosiert med beinhelse. Men, hevder en studie for å verifisere en sammenheng mellom høyere inntak av vitamin D og forbedret helsen til personer med hjertesvikt. Det er ingen tilgjengelig forskning på en link mellom høyere nivåer av vitamin D og bedre kolesterolnivåer, ifølge American Heart Association.

Vitamin E

Enkelte forskningsstudier utført i laboratorier har vist vitamin E kan hindre oksidering av LDL eller dårlig kolesterol. Observasjonsstudier som involverer en stor gruppe av sykepleiere har vist en sammenheng mellom høyere inntak av vitamin E, for det meste gjennom kosttilskudd, og en 30 til 40 prosent lavere forekomst av hjertesykdom. Men kliniske studier på middelaldrende og eldre menn og kvinner fant ingen sammenheng mellom vitamin E inntak og lavere kolesterol eller lavere hjertesykdom. Noen mener at videre forskning som involverer en yngre gruppe av personer over en lengre periode er nødvendig, ifølge Office of Kosttilskudd ved National Institutes of Health.

Påvist skritt for å forbedre kolesterolet

Påvist trinn for å senke total kolesterol er lik de som trengs for å øke HDL kolesterol, ifølge American Heart Association. Vedta en sunn livsstil. Begrense mengden mettet fett du spiser. Spis mer frukt og grønnsaker. Trene regelmessig. Opprettholde en sunn vekt. I tre til seks måneder, kan en sunn livsstil endring senke kolesterolet. Hvis den ikke gjør det, kan din lege anbefale medisiner for å administrere kolesterol.