Digidexo.com

Hvilke vitaminer er i Fish?

Hvilke vitaminer er i Fish?


Hvis du vanligvis gi avkall fisk til fordel for annet kjøtt og fjærfe, vurdere å legge mer fisk i kostholdet ditt. De fleste fisk er naturlig lav i mettet fett og pakket med hjerte-sunt omega-3 fettsyrer, samt protein. Fisk inneholder også andre viktige næringsstoffer, inkludert jern og fosfor, og gi generøse mengder av visse vitaminer.

Awesome A

Vitamin A er viktig for helsen til dine øyne, hud, tenner og bein, og visse typer fisk gir en god dose av dette viktig næringsstoff. En 3-unse servering av sockeye laks inneholder rundt 176 internasjonale enheter av vitamin A. Tre gram av regnbueørret har ca 256 internasjonale enheter, som kan oversettes til 11 prosent av de 2300 internasjonale enheter kvinner trenger hver dag, og 9 prosent av de 3000 internasjonale enheter menn trenger på en daglig basis. Gulfinnetun, syltet sild, kveite og hyse er blant de beste fiske kilder til vitamin A, også.

Fordelaktig B-vitaminer

Fisk inneholder tre viktige B-vitaminer inkludert vitamin B-6, B-12 og niacin, som hver bidrar til kroppen forbrenne matvarer og for å støtte et sunt nervesystem. Tre gram av Gulfinnetun er en topp kilde til vitamin B-6 med 0,88 milligram, som er 68 prosent av de 1,3 milligram voksne trenger hver dag. Tre gram av laks er en topp kilde til vitamin B-12 med 4,8 mikrogram, som er mer enn 2,4 mikrogram voksne trenger på en daglig basis. Thee gram av Gulfinnetun er også en topp kilde til niacin, og leverer 18,7 milligram, som er mer enn 14 til 16 milligram voksne trenger hver dag. Kveite, sverdfisk, sild, sei og hyse leverer også vitamin B-6, B-12 og niacin.

Dandy D

Vitamin D hjelper kroppen absorbere kalsium og mange typer fisk er gode kilder. For eksempel, tre gram av regnbueørret leverer 645 internasjonale enheter av vitamin D, som er mer enn 600 internasjonale enheter friske voksne trenger på en daglig basis. Tre gram chinook laks inneholder 583 internasjonale enheter og samme mengde sverdfisk leverer 566 internasjonale enheter. Kveite, rockfish, tunfisk, sardiner og sild leverer også en god dose av vitamin D.

Utmerket E

Mange typer fisk levere en god dose av vitamin E, en antioksidant som beskytter cellene mot skade. Tre gram orange roughy, for eksempel, forsyninger 1,59 milligram av vitamin E, som er om lag 11 prosent av de 15 milligram voksne trenger på en daglig basis. En 3-unse servering av chinook laks gir 1,15 milligram av vitamin E og samme mengde Atlantic sardiner inneholder 1,74 milligram. Swordfish, regnbueørret, tunfisk, uer, sild, flyndre og kveite er gode kilder til vitamin E, også.