Digidexo.com

Vitaminer for tenåringer

Vitaminer for tenåringer


Tenåringer krever en betydelig mengde av vitaminer og mineraler i løpet av deres voksende en utviklings år. Denne perioden oppstår vanligvis i jenter rundt 10 til 11 år, og rundt 12 til 13 år gamle gutter. Et tenåringenes ernæringsmessige og energibehov i løpet av denne tiden er på en all time high, unntatt behov under graviditet og amming. Fordi en ungdom går gjennom fysiske og biokjemiske endringer, er det et økt behov for visse vitaminer.

Viktige vitaminer

Det finnes en rekke vitaminer tenåringer trenger å hjelpe deres utviklingsmessige og vekstprosessen. Tenåringer trenger vitamin B6 og vitamin D i høyere beløp for vev og skjelettvekst. Rapid vev syntese krever en tilstrekkelig tilførsel av folsyre og vitamin B12. Økt behov for vitamin B1 (thaimin), vitamin B2 (riboflavin), og vitamin B3 (niacin) når kaloriinntaket øker. Kalsium, magnesium og sink er alt som trengs for å sikre riktig vekst av bentetthet, spesielt hos kvinner som kan være senere utsatt for osteoporose. Under en tenåring voksende fase, nydannede celler krever vitaminene A, C og E for å fungere og fullføre sin struktur.

Vitamin Ubalanser

Ungdommenes dietter kan påvirke evnen til å samle tilstrekkelige mengder av viktige vitaminer og mineraler. I denne perioden i livet på grunn av sosiale faktorer som å spise ute med venner eller gå til fast food restauranter, uavhengighet faktorer som å spise borte fra hjemmet og bestemmer seg for hva de vil og ikke vil spise, og kulturelle påvirkninger som TV, reklame og markedsføring kan skape en større forekomst av utilstrekkelig dietter. På grunn av dårlig kosthold, kan ernæringsmessige inntak lide. Kalsium, sink, jern, vitamin A og vitamin C er inntatt i lavere mengder enn vanlig. På grunn av brus fortært, kan fosforinntak være høy og skape en kalsium ubalanse. Tenåringer kan over spise høyt sukker og raffinerte karbohydrater i stedet for næringsrik bladgrønnsaker og frukt som har behov for vitaminer.

Kosttilskudd

Tenåringer krever økt vitaminer og mineraler og er ofte gjenstand for å utvikle dårlige matvaner i denne perioden. Foruten å oppmuntre og gjennomføre et sunt kosthold, kan tenåringer ta en omfattende multivitamin-og mineraltilskudd for å dekke vitamin behov. Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe et vitamintilskudd rettet mot tenåringer. Du kan få en omfattende voksen formel. Noen vitamin merkevarer inkluderer Naturens Plus, GNC, Futurebiotics og Doctor Choice. Du kan kjøpe multivitaminer på matbutikk, apotek, apotek eller butikker som Target, Walmart og K-Mart.