Digidexo.com

Hvordan å fordøye jern kosttilskudd

Anemi er en vanlig tilstand finnes hovedsakelig hos ungdom og gravide kvinner og er forårsaket av kroppen klarer å absorbere nok jern i blodet som et resultat av dårlig ernæring, vekst spruter og hormonell ubalanse (graviditet). Jerntilskudd (Ferras sulfate), gitt i varierende former, er kosttilskudd vitaminer som brukes av anemiske individer som et middel for å gi kroppen med den manglende nærings; derimot, kan tillegget være ekstremt vanskelig å fordøye for noen mennesker. Hvis du har fått beskjed om å ta jerntilskudd av en medisinsk faglig, følger noen enkle trinn for å sikre at du ikke har noen fordøyelsesproblemer når du tar kosttilskudd.

Hvordan å fordøye jern kosttilskudd

Hvordan å fordøye jern kosttilskudd

•  Ta jerntilskudd med et fullt glass vann enten en time før eller to timer etter et stort måltid. For å eliminere mulige bivirkninger, svelge supplement hele i motsetning til å tygge eller knuse pillen.

Ta supplement med mat eller rett etter et måltid hvis magen blir opprørt. Pass på at du fortsatt ta det med et fullt glass vann for å bistå i fordøye prosessen.

Følg legens anbefalte dosering for å unngå en overdose. Hvis du tror du har tatt for mye jern, umiddelbart kontakte Giftinformasjonen. Den anbefalte dosering for en ungdom med anemi, ifølge CDC, er omtrent 60 mg elementært jern 1 til 2 ganger daglig; vil imidlertid leger vanligvis foreskrive høyere beløp for noen voksne eller i alvorlige tilfeller av anemi.

Hint

  • Hvis foreskrevet en flytende jern supplement, først fortynne det med vann eller juice og nippe gjennom et sugerør for å unngå tennene flekker.
  • Unngå liggende i 30 minutter etter å ha tatt supplement for å sikre riktig absorpsjon.
  • Hold jerntilskudd utilgjengelig for barn under 6. utilsiktet overdose kan være dødelig i denne aldersgruppen.
  • Mulige bivirkninger kan være halsbrann, kvalme og magekramper. Dersom vilkårene vedvarer etter noen dager, bør du kontakte legen din.
  • Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever sever mage eller brystsmerter.