Digidexo.com

Hva er årsaken til fødselsmerker?

Fødselsmerker er misfargede områder av huden som er tilstede ved fødselen eller vises kort tid etter. De kan bli mer eller mindre fremtredende eller forsvinne helt over tid. De fleste fødselsmerker er helt ufarlig, men de bør bli sett av en lege for å utelukke eventuelle problemer.

Skin Pigment

Brown og tan fødselsmerker er forårsaket ved å ha ekstra melanocytter i et område av huden. Melanocyttene er celler som produserer melanin, eller pigment i huden.

Blodkar

Blodkar som ikke danner riktig kan også sees på huden som fødselsmerker. De er røde, rosa, blå eller lilla, og kan heves eller flat.

Føflekker

Noen babyer er født med føflekker. Hvis en medfødt føflekk dekker et stort område, er det mer sannsynlig å utvikle seg til hudkreft senere i livet.

Årsaker

Det er uklart hvorfor disse områdene ekstra pigment og unormale blodkar utvikle. Grunnen til at noen mennesker har fødselsmerker og andre ikke gjør det er også ukjent.

Misforståelse

Fødsel merker ikke oppstå som et resultat av en ekstern hendelse som skjedde under graviditet eller fødsel. Det er en misforståelse at de er forårsaket av traumer eller noe moren gjorde.