Digidexo.com

Clindamycin HCL bivirkninger

Clindamycin hydroklorid er et antibiotikum som leger foreskrive for mange bakterielle infeksjoner. Den er tilgjengelig i en generisk form, så vel som under flere merkenavn. På grunn av mulige alvorlige bivirkninger, leger foretrekker å bare foreskrive det for alvorlige infeksjoner som ikke svarer godt til andre antibiotika, eller for pasienter som er allergiske mot penicillin.

Side Effects

Clindamycin HCl kan føre til dårlig fordøyelse, halsbrann, oppblåsthet, diaré og kvalme. Disse symptomene skal forsvinne i løpet av få dager, og pasienten bør ikke ta noen anti-diaré medisiner. Andre bivirkninger kan være feber, frysninger og smerter i kroppen. Noen mennesker kan være allergisk mot Clindamycin HCl og har utslett, hevelse, svimmelhet, og problemer med å puste. Pasienter bør rådføre seg med lege om noen av disse bivirkningene, og oppsøke lege umiddelbart hvis det er symptomer på en allergisk reaksjon.

Advarsel

Clindamycin HCl kan føre til en alvorlig type kolitt, en tarmsykdom som skyldes en form for resistente bakterier. Sykdommen kan også oppstå måneder etter at behandlingen er avsluttet. Pasienter bør kontakte sin lege umiddelbart hvis de begynner lider av magekramper, fortsatt diaré eller blodig avføring. De bør ikke bruke anti-diaré eller narkotiske smerte medisin, fordi disse faktisk kan gjøre symptomene verre.

Årsaker til kolitt

Kolitt kan skyldes antibiotikabehandling fordi disse agentene drepe vennlige bakterier også, tillater overvekst av multiresistent clostridia, som produserer en gift som forårsaker kolitt. Den alvorlig type kolitt sett med Clindamycin HCl behandling, kalles pseudomembranøs kolitt, kan nesten alltid bli eliminert med andre antibiotika. Men i sjeldne tilfeller, krever tilstanden fjerning av tykktarmen, eller den kan være dødelig.

Forholdsregler

Før du bruker Clindamycin HCl, bør pasientene forteller legen om eventuelle medisinske historie som involverer lever- eller nyresykdom, mage eller tarmlidelser, astma, eksem, allergiske hudreaksjoner, og eventuelle narkotika allergier. De bør også fortelle om eventuelle andre medisiner de tar, inkludert reseptfrie elementer som vitamin og urte kosttilskudd.

Betraktninger

Gravide kvinner bør ikke ta Clindamycin HCl med mindre det er helt nødvendig, selv om stoffet ikke er kjent for å forårsake skade på fosteret. Stoffet har også utskilles i morsmelk, slik at pasienter bør informere legen sin hvis de ammer eller planlegger å i løpet av behandlingen.

Funksjon

Leger vanligvis bare foreskrive Clindamycin HCl til pasienter med allergi mot aminopenicillin gruppe av narkotika, eller for bestemte alvorlige infeksjoner som er resistente mot andre antibiotika. Disse inkluderer anaerobe bakterielle infeksjoner som visse typer lungebetennelse og lunge abscesser, særlig hud og bløtdelsinfeksjoner, septikemi, peritonitt, endometritt, og malaria.