Digidexo.com

Colorectal Cancer Treatment Med Avastin & FOLFOX

Colorectal Cancer Treatment Med Avastin & FOLFOX


Kolorektal kreft oppstår når cellene i tarmen mutere og begynner å vokse ukontrollert, danner svulster. Leger stole på en rekke behandlinger for tykktarmskreft, inkludert en kombinasjonsbehandling med medisiner Avastin og FOLFOX.

Identifikasjon

FOLFOX er en resept intravenøs kjemoterapi medikament som inneholder folinsyre, fluorouracil og oksaliplatin. Avastin er merkenavnet av reseptbelagte medisiner bevacizumab, som også administreres intravenøst.

Funksjon

FOLFOX fungerer ved å hindre kreftcellene i å lage kopier av deres genetiske materiale, noe som gjør det umulig for dem å fortsette å vokse og til slutt fører til deres død. Avastin kutter tilførselen av næringsstoffer som kreftceller trenger for å overleve, noe som også bidrar til deres død.

Indikasjoner

Leger bruker vanligvis Avastin og FOLFOX kombinasjonsbehandling for stadiene 3 og 4 kolorektal kreft, ifølge American Cancer Society. I noen tilfeller er medikamentbehandlinger brukes etter kirurgi for å fjerne kolorektal tumor.

Time Frame

De fleste leger foreskrive en intravenøs infusjon av FOLFOX hver uke for inntil 12 uker med behandling, forklarer Cancer Research UK. Hvor ofte du får Avastin avhenger av hvilken type tykktarmskreft.

Side Effects

Vanlige bivirkninger av FOLFOX for behandling av tykktarmskreft inkluderer en økt risiko for å utvikle bakterielle eller virale infeksjoner, tretthet, kortpustethet, lett blåmerker og tretthet, advarer Cancer Research UK. Bivirkninger ofte forbundet med Avastin inkluderer raping, neseblod, tap av balanse, diaré, munntørrhet, håravfall, halsbrann, dårlig fordøyelse og vekttap, advarer Mayo Clinic.

Betraktninger

Selv med behandlinger som Avastin og FOLFOX, bare 7 prosent av pasienter med Stage 4 endetarmskreft og 8 prosent av pasienter med Stage 4 tykktarm kreft overlever i fem år etter behandling, ifølge American Cancer Society. Prognosen for Stage 3 kreft er bedre med en 56 prosent fem-års overlevelse for endetarmskreft og en 44-83 prosent overlevelse for tykktarmskreft.