Digidexo.com

Human Growth Hormone Bruker & bivirkninger

Human Growth Hormone Bruker & bivirkninger


Humant veksthormon (HGH) brukes av leger for å behandle en rekke medisinske tilstander, men det er ulovlig bruk av HGH som tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Veiledet bruk av menneskelig veksthormon av en lege å behandle en mangel er vanligvis ganske trygg. Imidlertid kan bruk av humant veksthormon uten resept og uten lege være farlig og bidra til en rekke alvorlige bivirkninger. Ulovlig bruk av HGH har blitt et problem i profesjonell idrett, og stoffet har vært forbudt av Den internasjonale olympiske komité.

Bruksområder

Naturlig menneskelig veksthormon produseres i kroppen av hypofysen, men produksjonen av hormonet begynner å avta rundt en alder av 40. Syntetisk HGH er normalt foreskrevet av leger og er godkjent av FDA for å behandle hormonmangler eller muskelsvinn. Men noen mener at supplere med HGH kan forbedre idrettsprestasjoner eller redusere de negative effektene av aldring. Noen Mayo Clinic studier har vist at HGH injeksjoner kan øke muskelmasse, men bruk av dette tillegget kan også bidra til en rekke negative bivirkninger.

Kreft

Det er en viss bekymring for at bruk av humant veksthormon kan være forbundet med kreft, fordi HGH kan understøtte veksten av tumorceller. Forskere ved Institutt for kreftforskning i Storbritannia fant at personer som fikk menneskelig veksthormon hadde en forhøyet risiko for å dø av kreft totalt og hadde høyere nivåer av tykktarmskreft og Hodgkins sykdom enn befolkningen generelt. Studier har også vist at mus som fikk store mengder HGH har en redusert levetid sammenlignet med andre mus.

Felles problemer

Syntetisk veksthormon har også vært knyttet til felles problemer som etterligner symptomene på leddgikt, inkludert hovne og vonde ledd. Studier av denne bivirkningen er fortsatt pågående, og det er fortsatt uklart om fortsatt bruk av HGH kan føre til full blåst leddgikt. En gjennomgang utført av Stanford University fant at 31 studier av HGH bruk vist en sammenheng mellom bruk av syntetisk veksthormon og leddsmerter. Dr. Randy Horwitz har også funnet ut at daglig bruk av HGH vil øke din risiko for å utvikle hovne eller smertefulle ledd.

Diabetes

Diabetes kan være en alvorlig bivirkning av å ta humant veksthormon. En studie utført av National Institute on Aging fant at friske menn mellom 65 og 88 som tok HGH for "anti-aging" fordeler hadde en høyere forekomst av diabetes enn menn på samme alder som ikke var å ta menneskelig veksthormon. Atten av de 57 menn i studien utviklet diabetes eller viste tegn på en pre-diabetisk tilstand. Faktisk mer enn 40 prosent av deltakerne i denne studien rapporterte opplever bivirkninger når du tar HGH.

Karproblemer

HGH kan også bidra til høyt blodtrykk og åreforkalkning. En studie utført av stoffet produsenten Eli Lilly fant at nesten én av 10 voksne som ble behandlet med HGH på grunn av en hormonmangel utviklet høyt blodtrykk etter 18 måneders behandling. Men denne bivirkningen ikke ble sett hos barn som får HGH, slik at risikoen for utvikling av høyt blodtrykk ved bruk av humant veksthormon kan øke med alder. Det er fortsatt uklart hvordan HGH bidrar til høyt blodtrykk, men studier utført av Garvan Institute of Medical Research har funnet at menneskelig veksthormon kan stimulere kroppen til å beholde natrium.