Digidexo.com

Høye nivåer av østrogen og sen overgangsalder

Østrogen er det viktigste kjønnshormon for damer, og som sådan, er dens nærvær er nødvendig for å opprettholde menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået begynner å falle betydelig i en kvinnes kropp --- en normal del av aldring --- menopause kan oppstå. Men å ha for mye østrogen kan forsinke denne prosessen på en kvinne, forårsaker sen overgangsalder.

Østrogen

Østrogen er et hormon (et kjemisk stoff) som finnes i det menneskelige legeme for hanner og hunner. Hos kvinner er det en av to kjønnshormoner, og den er ansvarlig for kjønnsorgan utvikling og andre reproduktive funksjoner.

Det finnes tre forskjellige typer av østrogen i kvinnekroppen: østron, østradiol og østriol. To av disse (østron og østradiol) er produsert av de kvinnelige eggstokkene inntil menopause oppstår. Den andre, østriol, er skapt av morkaken under svangerskapet.

Eggstokk Østrogen og Menopause

Østrogen produseres i eggstokkene leverer kvinnene med de fleste av sine behov østrogen hormon under fertil år. Så, som kvinner alder, eggstokkene begynner å krympe og begynne å produsere mindre østrogen, ifølge NW Health.edu.

Denne prosessen av østrogen nedgang i eggstokkene varsler utbruddet av overgangsalder, en tilstand som vanligvis oppstår rundt 51 år hos kvinner i USA, ifølge University of Maryland Medical Center.

Sen overgangsalder

Men ikke alle kvinner overgangen rundt alderen 51 til overgangsalder --- eller se en nedgang i eggstokk østrogen produksjonen av da --- ifølge UMMC. Faktisk noen kvinner begynner overgangsalder så tidlig som 40-årene, mens andre går inn i denne perioden av menstruasjon opphør mye senere (kjent som sen overgangsalder). Det er for øyeblikket ingen definitiv årsak kjent for svingninger i alder som skjer angående kvinner og overgangsalder eller hvorfor noen kvinner østrogennivået forblir høyt opp gjennom 60-årene.

Andre Østrogen Influences

Mens østrogen nedgang i eggstokkene spiller en betydelig rolle i utbruddet av overgangsalder, kvinner får østrogen fra kilder utenfor kroppen, også. Disse andre østrogenkilder (fytoøstrogener og Xenoestrogens) kan bidra til hvorfor noen kvinner har høyere østrogennivå enn andre kvinner, og nå menopause senere; Men det er ingen vitenskapelige data å støtte denne avhandlingen på dette tidspunktet.

Fytoøstrogener og Exenoestrogens

Fytoøstrogener (som de som finnes i soya) er planter eller planter som inneholder østrogen-lignende aktivitet. Mens inges dem kan øke en kvinnes østrogen nivå, vil det ikke bli økt like mye som om det var østrogen fra eggstokkene, ifølge NW Health.edu.

Xenoestrogens, på den annen side, er svært potente i østrogen-lignende aktivitet. Disse produktene --- petrokjemi generelt, men kosmetikk, næringsmidler, parfymer og såper kan være laget av dem, også --- kan være meget giftige når en overeksponering til dem finner sted. Denne overeksponering av østrogen (på grunn av de høyere nivåene i noen av disse produktene) kan øke en kvinnes østrogennivå og føre til at forplantningen unormalt.